Ellers finner du Garam Masala i hundrevis av forskjellige varianter. Laurbærblad, kardemomme, kanel kan også være med. Veldig ofte finner du cummin, en indisk variant av karve.
Poenget er at alle disse forskjellige ingrediensene blir ristet for å få frem en spesiell aroma.
Garam Masala finnes både hel og i pulverform.
En viktig regel gjelder imidlertid:
-Brukes i henhold til oppskriften første gang, sier Nitimekokk Lars Barmen og legger til;
-Hvorfor ikke notere litt i margen? Likte du Garam Masala? Ville du hatt mer eller mindre av det? Kunne du deg tenke deg å bruke det i andre matretter?
Lei en Bollywoodfilm på video og lag mat med masse Garam Masala.
Noen kreative eksperimenter på kjøkkenet hjemme og du skal se at dette spennende krydderet blir i flittig brukt.
Neste uke får du blant annet vite at i Thailand dyrket man sjasminblomster på rismarkene for å gi god smak til risen - gjett hvilken ris vi skal snakke om!