Uvisst om hele Top Gear-trioen slutter

Top Gear-programlederne James May og Richard Hammond hinter om at de kan komme til å forlate showet etter at Jeremy Clarkson ble sparket av BBC.

top gear programlederne

UVISST: Én for alle, alle for én? Det spekuleres nå på at også James May (til venstre) og Richard Hammond (til høyre) gir seg i Top Gear etter at Jeremy Clarkson mistet jobben i BBC.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Jeremy Clarkson får angivelig sparken fra BBC

SPARKET: Jeremy Clarkson får ikke fortsette som programleder i Top Gear.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters/NTB Scanpix

I går ble det kjent at 54 år gamle Jeremy Clarkson ikke får fortsette som programleder i Top Gear . Ifølge BBC måtte de sende en av sine produsenter på legevakta etter at Clarkson både var voldelig og grov i språket.

–– Produsenten tok seg selv til legevakt etter en voldelig episode der Jeremy Clarkson hadde skjelt ut produsenten grovt og langvarig, skriver administrerende direktør i BBC, Tony Hall i en uttalelse.

Nå går spekulasjonene høyt med hva som skal skje med det som er verdens største ikke-fiktive TV-show med 350 millioner ukentlige seere over hele verden.

James Mays Twitter-profil

SLUTTER? Top Gear-programleder James May omtaler seg nå som en «tidligere TV-programleder».

Foto: Skjermdump

James May og Richard Hammond har ledet showet sammen med Clarkson siden 2003, og BBC ønsker at de skal fortsette som programledere. Det store spørsmålet er om de også nå forlater showet.

«Kommer som en pakke»

James May uttaler nemlig at programledertrioen «kommer som en pakke», samtidig som han har endret de personlige opplysningene på sin Twitter-profil til «tidligere TV-programleder».

Samtidig omtaler Richard Hammond på Twitter sparkingen av Clarkson som «en trist ende på en era».

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

BBCs programdirektør Alan Yentob sier til BBC News at de ikke vil utelukke at Clarkson kan være velkommen tilbake ved en senere anledning, men at det vil ligge et stykke fram i tid.

Han sier også at han forstår det godt om May og Hammond har reservasjoner med tanke på å skulle fortsette.

– De er et team, og de har jobbet sammen lenge. De er veldig tett knyttet sammen. Spørsmålet om hva som skjer videre nå må blir en diskusjon mellom BBC Two-ledelsen og Top Gear-produsent Andy Wilman, sier Yentob.

Erstatter?

Det har blitt spekulert på at den bilgale radiostjernen Chris Evans, som i dag har sitt eget show på Radio 2, overtar etter Clarkson. Evans eier en av de mest verdifulle bilsamlingene i England og har blant annet en Ferrari 250 GTO fra 1963, som han i sin tid betalte 140 millioner kroner for.

Flere forventer at det nå vil bli budkrig for å sikre seg Clarksons tjenester, og både ITV, Sky og Netflix har blitt nevnt.

Kulturstrøm

  • Zuckerberg lover gjennomgang

    Facebook vil gå gjennom reglene for truende innhold. Det lovte toppsjef Mark Zuckerberg da han møtte ansatte denne uka. Ifølge nettstedet Vox fikk han kritikk fordi Facebook ikke reagerer på USAs president Donald Trump, slik Twitter og Snapchat gjør.

  • Måtte få vite fortsettelsen

    Nina Lykke lærte seg å lese som seksåring, fordi hun ville vite hvordan det går i historiene når foreldrene leste høyt, men ikke orket å fullføre hele boken. Det var da hun bestemte seg for å bli forfatter, forteller hun til Kulturstripa.

    Nina Lykke