NRK Meny
Normal

Utsolgt på 15 minutter

Billettene til Metallicas konsert i Oslo neste år ble solgt på 15 minutter da billettene ble lagt ut for salg i dag kl.09.

James Hetfield
Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

De 10.200 billetter til konserten i Oslo Spektrum 17. juni 2009 ble solgt på 15 minutter denne mandagen.

Da metalveteranene spilte på Koengen i Bergen 16. juli i år, ble 20.000 billetter revet bort på 40 minutter.

Det var i sommer at Metallica lovet å ta bandets World Magnetic Tour til Oslo. I følge konsertarrangør Live Nation blir sceneoppsettet såkalt «in the round», noe som betyr at alle billetter vil ha like god sikt.

Mens bandet foreløpig bare har én konsert i Norge på turnéplanen, spiller bandet to konserter i både Stockholm og Helsingfors, og tre i København.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK