Utsikten som går verden rundt

NRKBetas Eirik Solheim har gjort denne Oslo-parken til Norges mest besøkte på nett.

NRKBetas Eirik Solheim lastet før helgen opp sin siste «timelapse»-video fra Den engelske park i Oslo, og den har umiddelbart fått stor oppmerksomhet verden over.

Eirik Solheim har limt fast et speilreflekskamera i vinduskarmen på Skøyen i Oslo. Detaljene finner du på NRKBeta.

Den siste videoen har allerede fått stor oppmerksomhet. Youtube la den i morges ut på sin Facebook-side, som har 25 millioner medlemmer, og tre timer etter at den ble lagt ut har allerede 6000 personer trykket på «Like»-knappen. 631 har lagt inn kommentarer.

LES OGSÅ: Nå kan «alle» se deg
LES OGSÅ: Vet du hva du gjør når du trykker «Like»? (NRKBeta)

Hele verden vil ha

På videodelingsnettverket Vimeo nærmer seertallene seg 20 000, og Yahoo Video har tatt kontakt for å få lastet opp videoen også hos seg.

Eirik Solheim

NRKs medieutvikler Eirik Solheim har fått internasjonal oppmerksomhet for sine videoer.

Foto: Svein Aronsen / NRK

– Dette er tydeligvis veldig populært, sier Solheim til NRK.no.

Det er tredje gang Solheim har vist fram utsikten fra stuevinduet. En klippet versjon av en video han laget i 2008 har til nåto millioner visninger på Youtube, mens fjorårets video ble vist på CNN, på Weather Channel i USA og på japanske NHK, landets største TV-kanal. Der ble han i tillegg intervjuet på direkten foran millioner av TV-seere.

NRKs timelapse-favoritter

– Poesi og religion

Landskapet fra Ullern i Oslo ser ut til å trigge noe hos nettbrukerne.

– Det er mange «tree huggers» og religiøse som legger inn kommentarer. Folk ser Gud og Allah og andre guddommer. Folk ser i det hele tatt mer poesi og religion enn en ingeniør planla da han satte kameraet i vinduet. Det er fascinerende, sier Solheim.

LES EIRIK SOLHEIMS ARTIKKEL PÅ NRKBETA

Til tross for at Solheim har lagt ut en fullstendig oversikt over hvordan han lagde videoen kommer det stadig inn spørsmål og synspunkter fra nettbrukerne.

– Det er mye av det samme i år som tidligere. Det er mange som synes det er tåpelig, og uansett hvor lange artikler jeg skriver om hvordan jeg laget videoene er det folk som lurer på akkurat det. Og det er mange som mener at den ikke er ekte, sier han.

VIDEO FRA 2009:

VIDEO FRA 2008:

Kulturstrøm

 • Valen leder Kringkastingsrådet

  Snorre Valen fra Trondheim er oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet. Valen er politisk redaktør i Nidaros og tidligere SV-politiker. – Valens mediefaglige kompetanse samt tidligere erfaring som både musiker og politiker, gjør meg trygg på at han vil lede rådet på en god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Snorre Valen
  Foto: Klara Skovro Thoresen
 • Lars Petter Hagen ny festspillsjef

  Lars Petter Hagen blir ny leder for Festspillene i Bergen.

  Komponisten kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien. Det ble klart på en pressekonferanse i dag.

  Hagen tar over etter Anders Beyer, som måtte gå av på dagen 22. september etter en varslingssak som ble meldt til styret i august.