Utfordrer teltlivet

Roskilde-festivalen inviterer sine festivalgjengerne til å tenke nytt i sine valg av boform.

camping roskilde festival

TELT I TELT: Et vanlig syn på Roskilde. Men i år ønsker Roskildefestivalen å teste ut nye, innovative boformer. Det kan sikre deg festivalpass.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Roskildefestivalens boligkonkurranse

RØRSYSTEM: Slik ser Roskildefestivalen for seg at rør-boligene kan bli plassert.

Foto: Roskildefestivalen

Alt om Roskildefestivalen 2007!

ALT OM SOMMERENS FESTIVALER!

Det går som regel i telt når man er på festival. Det vil Roskilde-festivalen nå utfordre, skriver de i en pressemelding.

Bare rør

Ni menneskestore rør som vanligvis brukes til å lede vekk vann, skal bli til boliger under årets festival. Disse vil i en viss grad bygges sammen så man kan få plass til større ”oppholdsrom”.

Hvert rør har plass til to beboere.

Er du lei av at teltet kollapser hver kveld - eller bare ønsker å forholde seg til faste vegger, inkludert nøkkel til egen avlåsbar bolig - kan dette altså være et spennende alternativ.

Og beliggenheten? Rett ved campingområdets badesjø.

Ni vinnere

Hvem som får lov til å flytte inn, avgjøres etter en designkonkurranse.

Modellene som vurderes skal ta utgangspunkt i en enkelt toalettpapir-rull. Både utsmyknings- og innredningsforslag vil tillegges vekt.

De ni beste forslagene vinner billetter til årets festival.

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.