NRK Meny
Normal

Ute av Stjernekamp: – Jeg sang for dårlig

Kash King Gashamura var første artist ut av årets Stjernekamp. – Dette er motstand han kan vokse på, sier dommer Thomas Felberg.

Stjernekamp

FÅR TRØST: Kash King Gashamura var førstemann ut av Stjernekamp, og fikk trøst av Marian Aas Hansen etter at beskjeden kom. Hansen og Jonas Skybakmoen var de to andre artistene med færrest stemmer.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Det var helt greit at jeg røk ut nå. Jeg sang for dårlig. Country funket ikke for meg, så tiden var inne for det, sier Gashamura.

Lørdag fikk han færrest stemmer av deltakerne i Stjernekamp, mens Jonas Skybakmoen og Marian Aas Hansen tok de to andre bunnplasseringene.

Sammen med ni andre artister begynte Gashamura forrige helg konkurransen om å vinne Stjernekamp. I første runde, der artistene sang norske rockelåter, røk ingen ut. Men også der havnet Gashamura blant de tre med færrest stemmer.

– Har du hatt uflaks med rekkefølgen på sjangerne?

– Norsk rock og country er sjangre det er hardt for meg å synge. Jeg trodde jeg kom til å gå ut i dag, sier Gashamura og forteller at han nå har tenkt å ta en skikkelig ferie.

– Motstand han kan vokse på

Felberg satt i dommerpanelet sammen med Mona B. Riise og Claudia Scott.

– Jeg synes det er veldig synd at Gashamura gikk ut nå. Men her var han i knivskarp konkurranse med andre artister som har sunget lenger. Jeg tenker at dette er motstand han kan vokse på. Noen ganger må man over en kneik før nederlag blir seier, sier Felberg.

Skybakmoen, som også havnet blant bunnplasseringene, ble tidligere på kvelden trukket fram som en favoritt av Falberg.

– Dette er sånn som kan skje, og jeg er sikker på at Jonas også fikk en del stemmer. Når han synger en låt som jeg har hatt et personlig forhold til i 20 år, så er det vanskelig for meg å ikke velge ham som favoritt, sier Felberg.

– Kunne røket i kveld

Selv sier Skybakmoen at han ville vært fornøyd om han røk ut i kveld.

– Jeg gjorde en bra sang og var fornøyd med innsatsen. Alt kan skje i sånne konkurranser, og jeg var forberedt på at jeg kanskje kom til å gå ut. Etterpå tenkte jeg at jeg i så fall har gjort mitt beste, sier Skybakmoen.

Han beskriver det som «sykt nervepirrende» å stå på Stjernekamp-scenen.

– Vi begynner å bli en god gjeng der alle har sin rolle. Vi bryr oss om hverandre, og det er trist at Kash gikk ut i dag. Han er en veldig fin fyr, sier Skybakmoen.

Nå skal han forberede seg til neste runde, hvor den utvalgte sjangeren er motown.

– Jeg gleder meg veldig til å prøve å finne den siden av meg selv. Jeg skal synge låten «Reach out, I'll be there» av The Four Tops. Det blir spennende, sier Skybakmoen.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters