Dette trenger du
1 stor kylling
1/2 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
1 rød chili, renset og hakket
2 hvitløksfedd, hakket
2 ss rosmarinblader
Salt og pepper
Pilaffris:
200 g basmatiris
4 dl vann eller kyllingkraft
3 sjalottløk
1 dl rosiner
1 dl nøtter, cashew, valnøtter, pistasj, pecan
1 stilk stangselleri
2 ss smør
Slik gjør du
Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en fjærkresaks og klipp langs begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden, snu kyllingen og press den ned og ut samtidig.
Kjør olje, sitronsaft, hvitløk, rosmarin og chili sammen i en hurtigmikser. Pensle kyllingen godt med blandingen og krydre med salt og pepper. Legg kyllingen i en langpanne og stek den ved 225 grader C. i ca. 1/2 time. Pensle på mer krydderolje underveis.
Skyll risen i kaldt, rennende vann. Fres finhakket sjalottløk i smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett selleri, ris og rosiner. Fres lett. Ha på væske og dryss over litt salt. Kok opp risen under omrøring. Legg på lokk og la risen trekke over svak varme til all væsken er absorbert, ca. 20 minutter.
Rør inn nøtter og noe av stekesjyen fra kyllingen.
Pynt med sitronbåter ved servering.
Tips
Bland gjerne inn hakkede urter i risen rett før servering. Ha du god tid kan du marinere kyllingen i krydderoljen natten over.
Tilrettelagt for nett av Geir Evensen