NRK Meny
Normal

Usikker på Bieber som god rollemodell

Justin Biebers framtid som ungpikeidol blir trukket i tvil. Hos jentebladet Julia vurderer de nå å trappe ned dekningen av den arresterte superstjernen.

Justin Bieber

Dette bildet tok politiet av Justin Bieber kort tid etter at han ble innbrakt for å kjøre gateløp i påvirket tilstand.

Foto: Uncredited / Ap

Popstjernen Justin Bieber (19) er pågrepet for å ha vært med på et ulovlig billøp og for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Miami. Han har innrømmet å ha drukket alkohol og røyket marihuana.

Selv om nyheten får stor oppmerksomhet, er ikke alle like overrasket over dette. Historier om vandalisme, marihuanarøyking og besøk på bordeller og strippeklubber har fulgt i kjølvannet hans den siste tiden.

Vil vurdere Bieber-dekningen videre

Bladet Julia
Kirsti Kristoffersen

Bladet Julia har dekket Justin Bieber bredt, men redaktør Kirsti Kristoffersen sier de nå vil vurdere nøye hvordan de gjør det i fremtiden.

Bladet Julia, som har jenter mellom 10 og 14 år som målgruppe, har skrevet side opp og side ned om den kanadiske stjernen de siste årene. Men nå vurderer de hvordan de skal dekke den omstridte artisten videre.

Bladets redaktør Kirsti Kristoffersen omtaler nyheten om Bieber som «kjempesynd», og sier at han nå mister den siste delen av uskylden sin.

Bladet har jenter mellom 10 og 14 år som målgruppe, og Kristoffersen sier at de nå vil vurdere nøye hvordan de dekker Bieber videre.

– At han er på riktig side av loven er jo avgjørende for om han er et godt idol eller ikke. Vi må gjøre fortløpende vurderinger på hvordan vi dekker ham. Vi kan jo ikke ignorere det som har skjedd, sier hun til NRK.no.

Denne mobilvideoen, som skal være filmet 23. januar 2014, viser angivelig at Bieber blir stoppet av politiet.

Denne mobilvideoen skal vise at Bieber blir stoppet av politiet.

Hun sammenligner Biebers karrierebane med den til Britney Spears og Miley Cyrus. Begge var store barnestjerner som senere gjorde det de kunne for å rive i stykker glansbildet som var tegnet av dem.

– De har alle gått gjennom store hamskifter etter å ha vært superkjendiser i ung alder. Det er ikke sikkert at det er så sunt å vokse opp foran paparazzijournalistene, sier hun.

– Hvordan har interessen for Bieber utviklet seg hos deres lesere?

– Vi har fått mindre henvendelser på ham, men dekningen er nok som før. Det nye er at vi er mye mer bevisst på hvordan vi omtaler ham med tanke på de episodene han har vært innom, sier hun.

– Veldig mange er lei seg

Oda Henriette Vang Fuglstad

Oda Henriette Vang Fuglstad sier at mange «beliebers» er triste over nyheten fra Miami.

Foto: Privat

Oda Henriette Vang Fuglstad (17), som driver en av de største norske Bieber-fanstedene på Facebook, sier at hun egentlig ikke er så sjokkert over dagens nyhet.

– Han har gjort veldig mye dumt i det siste av ting som kunne føre ham i fengsel, og det skjedde jo nå også. Men jeg liker ham fortsatt, selv om han har blitt litt slem, sier hun.

– Ble du skuffet?

– Ja. Men det er mange andre kjendiser som holder på med det samme. Men ingen av dem har så mange ungpikefans, og det er noe med å være et forbilde for dem.

Justin Bieber

Justin Bieber kjørte denne gule Lamborghinien i påvirket tilstand, og ble arrestert av politiet i Miami. Den står parkert utenfor Miami Dade County Jail.

Foto: Wilfredo Lee / Ap

– Hvordan er reaksjonene blant norske «beliebers» i dag?

– Mange er redde for å gå på skolen i morgen fordi alle kommer til å gjøre et nummer ut av at Bieber har kommet i fengsel. Og veldig mange er lei seg, mens andre mener at dette ikke er så overraskende, sier Vang Fuglstad.

Hun håper nå at Bieber lærer at han ikke skal holde på som han gjør.

– Jeg håper ikke at han håper i verre ting enn dette. Da synes jeg synd på ham, sier hun til NRK.

– På ingen måte slutten for Bieber

Christine Dancke

P3-programleder Christine Dancke tror at Bieber trenger en pause.

Foto: Kim Erlandsen, NRK

Programleder Christine Dancke i NRK P3 mener det ikke er veldig overraskende at det går som det går mer Bieber.

– Han lever jo ungdomstida og prøver det som hører til. Forskjellen er at han i tillegg har avsindig mye penger. Så i stedet for å gå på hjemmefest og prøve ut og eksperimentere, kan han gjøre det i en Lamborghini, sier hun.

Hun sier at det var «krise i Bieber-leiren» da det kom ut bilder hvor det så ut som at Bieber røyket marihuana.

– For om du er småpikeidol og et forbilde for veldig mange, så blir det du gjør tusen ganger verre enn det andre gjør. Men jeg reagerer på at for eksempel Rihanna, som nærmest daglig poster bilder på Instagram av at hun røyker marihuana, ikke får i nærheten av den samme negative oppmerksomheten.

Dancke tror ikke dette betyr begynnelsen på slutten av karrieren til Bieber.

– Det tror jeg på ingen måte. Den karrieren har bare så vidt begynt. Han har sagt at han skal legge opp, men det er vel ikke så mye hold i det, tror jeg. Men jeg tror kanskje han trenger en pause, sier hun.

Kulturstrøm

 • Norsk animasjonsfilm ut i verden

  Mats Groruds animasjonsfilm The Tower er tatt ut til Annecy, verdens kanskje største og viktigste festival for animasjonsfilm. Ved bruk av ulike animasjonsteknikker forteller Grorud om den palestinske flyktningsituasjonen i Libanon fra 1948 frem til i dag. Filmen skal vises utenfor konkurranse. (Rushprint)

  Laster Twitter-innhold
 • Banderas som Picasso

  Antonio Banderas har flere ganger fått spørsmålet om han vil spille Pablo Picasso. Nå har han takket ja. Banderas spiller Picasso i den nye sesongen av «Genius». Han forteller at han ble fristet av rolletilbudet fordi han fikk sjansen til å filme inn scener i Malaga. «Genius: Picasso»» hadde premiere på National Geographic søndag 22. april. Antonio Banderas spiller en eldre versjon av kunstneren, mens Alex Rich spiller ham i yngre år. (NTB).

  Antonio Banderas som Picasso
  Foto: Dusan Martincek / AP/Scanpix
 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK