Urørts sommer-soundtrack

Entusiastene bak Urørt har samlet over 30 låter perfekt for grilling, svaberg, hengekøye, kompisfest, duggfrisk lesk og generell feriehygge. Sjekk ut redaksjonens mikstapes her!

Urørts sommermix (Collage: Henning Severud, NRK P3)

I anledning sol, ferie og generell hygge, har Urørt-redaksjonen satt sammen tre miksteiper til å akkompagnere denne vidunderlige og bekymringsløse tiden. Og ikke glem, du kan også laste ned disse herlige mikstapene helt gratis!

Sommervikar Mari Garås Monsson har plukket ut sine nye favoritter for sommeren, mens Urørt-prosjektleder, Henning Severud, ikke helt klarte å bestemme seg for om han ville slappe av eller feste, noe som rett og slett førte til en formiddagsmiks og en miks for livlige nattetimer.

Ta med miksteip?

Følg lenken under hver miksteip. På miksteipsiden finner du punktet 'ta med' til høyre i margen. Kopier koden og lim inn som html hvor som helst på nettet, eller klikk Facebook-ikonet for å dele på fjæsboken!

Hennings PM-sommer

– Det er et par av mine personlige roligere sommerfavoritter på Urørt for øyeblikket. Noe elektronika, litt indierock, pop, sløy rap, folktronica og dronete singer/songwriter. Perfekt for softing litt tidlig på dagen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ta med eller del Urørtmiksteip 1!

Hennings AM-sommer

– Etter en del sms-utveksling i horisontal-positur har man kanskje funnet en fest å gå på eller noen gamle kompiser å treffe. Her er et par godlåter med litt mer futt i. Varm elektro, noe hardcore, hip hop, litt rock, nyveiv og indie.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ta med eller del Urørtsommer 2

Les også: Pløyer Urørt i sommer

Maris sommermiks

– 12 låter som trygt kan slenges i skreppa og nytes på dagtid, kveldstid, nattestid - med eller uten noko attåt, sammen med andre eller alene, på sykkeltur eller på hyttetur.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ta med eller del Urørtsommer 3

Lage dine egne miksteiper? Logg inn eller lag en Urørtprofil, klikk på det røde kassett-ikonet ved siden av låtene, og vips så er du i gang!

Kulturstrøm

 • Filmkritikerprisen 2021 utdelt

  Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer.

 • Kanye West får godkjent navnebytte

  En av verdens mest kjente rappere Kanye West (44) har fått innvilget sin søknad om å endre navnet sitt.

  Fra nå av heter han ikke Kanye West, men Ye.

  Navnet har blitt brukt som navn på både musikkalbum og Twitter-konto, men har ikke vært hans juridiske og offisielle navn tidligere.

  En av begrunnelsene til navnebytte er fordi han mener at «ye» er det mest brukte ordet i bibelen, og skal bety «deg».

  Ye
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Tanum bokhandel forsvinner helt

  Cappelen Damm legger nå også ned nettbokhandelen tanum.no, som var det siste som var igjen av bokhandlerkjeden som ble startet i 1832. En for dyr satsing på bokhandel på Oslo Lufthavn endte med salg av fire butikker, skriver Bok365. Før nyttår solgte forlaget også flaggskipsbutikken på Karl-Johan.