Normal

Urørtfinalist 6

FJORDEN BABY! - KAROLINE

Loddefjordspøblene går i forgrunnen for den nye generasjonen norskspråklig rock. Skeiv nyveiv parres med punkestetikk og gjørdetsjøl-mentalitet. Skittent, eksplisitt, litt snålt men definitivt råtøft.

Fjorden Baby (Foto: Åsne Eilertsen)

Opprinnelig ville Loddefjordspøblene spille rein reggae, men så fant de ut at det er vel så gøy å parre jamaicarytmer med alt mulig annet rart. Karoline vil prege by:larm neste år, Hove09 og selvfølgelig Urørtfinalen.

Tilbake i 2007 var fjorden Baby! Ukas Urørt i uke 20, og da hadde Urørt følgende å si: "Dette minner oss blant annet om The Aller Værste. Deres skrangling og taktskifter får oss til å lure på om dette er et veldig ufokusert band, men i dette tilfellet er det nettopp dette som gjør at vi har trua."

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix