NRK Meny
Normal

Urørtfinalist 5

CHILDREN AND CORPSE PLAYING IN THE STREETS - FRANCE

Oslojentenes freakfolk-musikk er som en slowmotion-knapp i hverdagen. ”France” er en liten sjarmoffensiv som skaper små rykninger hos alle som liker musikk laget med hjertet, snarere enn med hodet.

Children And Corpse Playing In The Streets (Foto: Kathinka Maraz)

Romsdalingene Marit og Inga-Lill flytta til Oslo og der møtte de hverandre gjennom felles interesse for vindskeiv og varm freakfolkpop. Kanskje den største sjarmoffensiven på Urørt i hele år.

I uke 11 var Children And Corpse Playing In The Streets Ukas Urørt, og da hadde Urørt følgende å si: "Alle som liker det vakreste og mest eteriske i nærheten av sjangeren freak folk, bør være obs på det disse jentene leverer framover (ja, du kan for eksempel tenke Coco Rosie). Lekent, vakkert og et helt eget rom å komme inn i."

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Norsk animasjonsfilm ut i verden

  Mats Groruds animasjonsfilm The Tower er tatt ut til Annecy, verdens kanskje største og viktigste festival for animasjonsfilm. Ved bruk av ulike animasjonsteknikker forteller Grorud om den palestinske flyktningsituasjonen i Libanon fra 1948 frem til i dag. Filmen skal vises utenfor konkurranse. (Rushprint)

  Laster Twitter-innhold
 • Banderas som Picasso

  Antonio Banderas har flere ganger fått spørsmålet om han vil spille Pablo Picasso. Nå har han takket ja. Banderas spiller Picasso i den nye sesongen av «Genius». Han forteller at han ble fristet av rolletilbudet fordi han fikk sjansen til å filme inn scener i Malaga. «Genius: Picasso»» hadde premiere på National Geographic søndag 22. april. Antonio Banderas spiller en eldre versjon av kunstneren, mens Alex Rich spiller ham i yngre år. (NTB).

  Antonio Banderas som Picasso
  Foto: Dusan Martincek / AP/Scanpix
 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK