NRK Meny
Normal

Unni på turné

Unni Wilhelmsen reiser land og strand med nytt og gammelt.

Unni Wilhelmsen er turklar.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Les også: Lang dag for Unni

Unni Wilhelmsen på P1-scenen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Mange ble overrasket da Unni Wilhelmsen slapp et norskspråklig album i fjor, med tekster skrevet av henne selv og samboeren Terje Borg.

Platesjef

Samtidig feiret hun 10-årsjubileum som plateartist, og kan glede seg over å utgi musikk på eget plateselskap, St. Cecilia Music.

Sangeren og låtskriveren er nå turnéaktuell, og sparket i gang en omfattende turné i Kultursenteret i Lillestrøm 15. februar.

I tiden framover ser turnélisten hennes slik ut:

28. februar: Drammens Teater
01. mars: Skien, Lundetangen
03. mars: Oslo, Parkteatret
08. mars: Trondheim, Olavshallen
09. mars: Kristiansund, Dødeladen
10. mars: Sunndal, Kulturhuset
14. mars: Bodø, Kulturhuset
30. mars: Molde, Løkta
31. mars: Horten, Stallen

Kulturstrøm

 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag
 • God ny sesong av Netflix-serie

  «Orange Is the New Black» er fremdeles tipp topp TV-selskap når den vender tilbake for sin sjette sesong, men denne gangen sitter ikke den overhengende spenningshistorien like godt, mener P3s anmelder. Han gir terningkast fire.

  Orange is the new black
  Foto: Netflix