NRK Meny
Normal

Vil tillate fildeling

Denne uka har Venstre sitt landsmøte. Der vil Unge Venstre foreslå å tillate fildeling.

Elever i videregående skole
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Lars-Henrik Michelsen, leder Unge Venstre
Foto: Unge Venstre

Alt om Les mer om nedlasting og fildeling!

På Venstres landsmøte til helgen i Bergen vil Unge Venstre komme med forslag om å tillate fildeling.

I en uttalelse til landsmøtet fra Unge Venstre og deres leder Lars-Henrik Michelsen heter det blant annet at ”den tekniske utviklingen har gjort det mulig å spre alle former for kultur, både smal og bred, over hele verden nesten uten kostnader. Det er fantastiske ny muligheter som har åpnet seg. Venstre vil bruke teknologien og mulighetene for fildeling. Derfor vil Venstre oppmuntre til innhenting, utnytting, videreforedling og spredning av all kultur til ikke-kommersielle formål.” 

- Loven må forandres

Videre heter det at ”Loven må forandres slik at det gjøres helt klart at den bare regulerer anvendelse og kopiering av verker i kommersiell sammenheng. Å dele kopier eller på annet sett spre eller anvende andres verk skal aldri være forbudt så lenge det skjer på ideell basis uten profittmotiv.”

Hvorvidt moderpartiet gjør dette til sin politikk gjenstår å se til etterlandsmøtet kommende helg.

Kulturstrøm

 • Jobbar mot neste års festival

  Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

 • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

  I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

 • Maler for åpen scene

  I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

  Laster Instagram-innhold