Normal

Vil tillate fildeling

Denne uka har Venstre sitt landsmøte. Der vil Unge Venstre foreslå å tillate fildeling.

Elever i videregående skole
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Lars-Henrik Michelsen, leder Unge Venstre
Foto: Unge Venstre

Alt om Les mer om nedlasting og fildeling!

På Venstres landsmøte til helgen i Bergen vil Unge Venstre komme med forslag om å tillate fildeling.

I en uttalelse til landsmøtet fra Unge Venstre og deres leder Lars-Henrik Michelsen heter det blant annet at ”den tekniske utviklingen har gjort det mulig å spre alle former for kultur, både smal og bred, over hele verden nesten uten kostnader. Det er fantastiske ny muligheter som har åpnet seg. Venstre vil bruke teknologien og mulighetene for fildeling. Derfor vil Venstre oppmuntre til innhenting, utnytting, videreforedling og spredning av all kultur til ikke-kommersielle formål.” 

- Loven må forandres

Videre heter det at ”Loven må forandres slik at det gjøres helt klart at den bare regulerer anvendelse og kopiering av verker i kommersiell sammenheng. Å dele kopier eller på annet sett spre eller anvende andres verk skal aldri være forbudt så lenge det skjer på ideell basis uten profittmotiv.”

Hvorvidt moderpartiet gjør dette til sin politikk gjenstår å se til etterlandsmøtet kommende helg.

Kulturstrøm

 • – Det var virkelig på tide

  «Stille lys» er den første retrospektive utstillingen av bildene til Morten Krogvold. – Han er en bauta i norsk fotografi, sier NRKs kunstanmelder, som er spesielt fascinert av portrettene. Haugar Vestfold Kunstmuseum stiller også ut skildringer av kvinner i Afrika og Sør-Amerika og mange av landskapsfotografiene hans. Her kan du høre anmeldelsen til Mona Pahle Bjerke. Og her kan du høre et dypdykk i utstillingen i Kulturreportasjen på P2.

  Frosset kristus i regn av Morten Krogvold
  Foto: Morten Krogvold
 • Saksøkt for kjønnsdiskriminering

  Ein tidlegare tilsett hevdar at kvinner blir betalt mindre og at Spotify driv med systematisk kjønnsdiskriminering. Ho hevdar også at salssjefen i USA arrangerte fuktige gutteturar til Sundance Film-Festival, og ekskluderte kvinner som var betre kvalifisert, melder Variety. Spotify seier dei ikkje kjenner seg igjen i skuldingane.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters