Hopp til innhold

Undres over Hove-lineup

All PR er god PR, heter det. Men det spørs hvor fornøyd Hovefestivalen er med omtalen på Pitchforkmedia.

Queens of the Stone Age og My Chemical Romance

det innflytelsesrike musikknettstedet  kaller man festivalen for "en enten latterlig eller briljant festival som finner sted i Arendal 26. til 30. juni".

Deretter skriver Pitchforks Dave Maher:

- Det er ikke det at vi har noe imot Hovefestivalen, ikke i det hele tatt. Det er bare det at lineupen kortslutter hjernene våre med sin kombinasjon av utrolig bra band og noen mer... forvirrende.

- Underlig bandmiks

Maher fastslår at "hvem kunne ant at du kan få Interpol, Arcade Fire, Hold Steady, TV on the Radio, Clipse, Mastodon, Queens of the Stone Age, Bright Eyes, Klaxons, Slayer, Cansei de Ser Sexy og Tokyo Police Club på samme festival", og undres over hvordan de kan plasseres sammen med Incubus eller Damien Rice.

Lamb of God

- Og hvor passer Paul Wall og Chamillionaire inn? Og hva med Me First og Gimme Gimmes? My Chemical Romance? Det forvirrer hjernen, hevder Maher.

Les hele artikkelen på Pitchforkmedia!

Greit for artistene

Men metalgutta i Lamb of God er storfornøyd med artistmiksen, ifølge bloggen til Asbjørn Slettemark, redaktør i FaroJournalen og programleder for Pyro på P3 .

Han møtte LoG-vokalist Randy Blythe i New York, viste ham artistlisten for Hovefestivalen, og Blythe ble storfornøyd over å høre at rapperne Clipse skal spille på Hove.

- Kan jeg få denne listen, jeg vil vise bandet at Clipse spiller samme sted som oss.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.