NRK Meny
Normal

Undres over Hove-lineup

All PR er god PR, heter det. Men det spørs hvor fornøyd Hovefestivalen er med omtalen på Pitchforkmedia.

Queens of the Stone Age og My Chemical Romance

det innflytelsesrike musikknettstedet  kaller man festivalen for "en enten latterlig eller briljant festival som finner sted i Arendal 26. til 30. juni".

Deretter skriver Pitchforks Dave Maher:

- Det er ikke det at vi har noe imot Hovefestivalen, ikke i det hele tatt. Det er bare det at lineupen kortslutter hjernene våre med sin kombinasjon av utrolig bra band og noen mer... forvirrende.

- Underlig bandmiks

Maher fastslår at "hvem kunne ant at du kan få Interpol, Arcade Fire, Hold Steady, TV on the Radio, Clipse, Mastodon, Queens of the Stone Age, Bright Eyes, Klaxons, Slayer, Cansei de Ser Sexy og Tokyo Police Club på samme festival", og undres over hvordan de kan plasseres sammen med Incubus eller Damien Rice.

Lamb of God

- Og hvor passer Paul Wall og Chamillionaire inn? Og hva med Me First og Gimme Gimmes? My Chemical Romance? Det forvirrer hjernen, hevder Maher.

Les hele artikkelen på Pitchforkmedia!

Greit for artistene

Men metalgutta i Lamb of God er storfornøyd med artistmiksen, ifølge bloggen til Asbjørn Slettemark, redaktør i FaroJournalen og programleder for Pyro på P3 .

Han møtte LoG-vokalist Randy Blythe i New York, viste ham artistlisten for Hovefestivalen, og Blythe ble storfornøyd over å høre at rapperne Clipse skal spille på Hove.

- Kan jeg få denne listen, jeg vil vise bandet at Clipse spiller samme sted som oss.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK