Hopp til innhold

Undervannskonsert på Roskilde

De mange tusen nordmenn som i år reiser til Roskilde kan få med seg en våt opplevelse.

Publikum Roskilde, 2006

Mange nordmenn reiser hvert år til Roskilde - så også i år. Denne gang kan de få med seg en våt konsert...

Foto: JOHN MCCONNICO / AP

I år blir det konsert under vann i badevannet på Roskilde

I år blir det konsert under vann i badevannet på Roskilde.

Foto: Roskilde Festival

Les også: Roskilde er utsolgt

Les også: Festivalene fylles opp

ALT OM SOMMERENS FESTIVALER!

Roskildefestivalen er stadig flinke til å finne på nye eksperimenter. I flere år har festivalen blant annet hatt et eget nakenløp. Og for noen år siden kom lyden kun ut av stereoanlegg fra biler parkert foran scenen da Flaming Lips spilte.

Esben Danielsen er pressetalsmann for Roskilde Festival.

Esben Danielsen er pressetalsmann for Roskilde Festival og bekrefter undervanns-stuntet.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Eksperiment

Årets eksperiment blir å lage en konsert som kun kan høres under vann.

- Det blir imidlertid ikke et av festivalens hovednavn, lover festivaltalsmann Rune Melchior Sjørvad overfor avisa Extra Bladet.

Det er ”syrehovederne”, som det heter i artikkelen i den danske avisa, fra festivalens eventgruppe som denne gang tydeligvis har overgått seg selv i sære påfunn.

Populært badevann

Det vil altså bli laget en konsert som man kun kan høre dersom man befinner seg under vann i festivalens populære badevann. Et prosjekt som også bekreftes av festivaltalsmann Esben Danielsen.

- Vår eventgruppe vil i år overføre en konsert via et lydanlegg under vann. De jobber fortsatt med å få konseptet helt på plass, men det blir en livekonsert, sier Danielsen til ekstrabladet.dk

Røper ikke hvilket band

Hvilket bandet det er snakk om vil Danielsen imidlertid ikke røpe. Men han lover at det ikke blir et av hovednavnene på festivalen.

De største trekkplastrene på årets allerede utsolgte festival er blant andre Beastie Boys, Björk og Red Hot Chili Peppers.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober