Hopp til innhold

Under halvparten solgt

Da Quartfestivalen startet mandag hadde de bare solgt halvparten av billettene sine.

Quartfestivalen

Regnværet kom til til Quartfestivalen slik meteorlogene hadde meldt. Noe som trolig også legger sin demper på billettsalget.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 

Publikum på Quart, Turboneger, 2007

Til tross for det dårlige været - mange koste seg, som her på Turbonegerkonserten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Nett-tv: Quartfestivalen er i gang

Lyd: Publikum søkte ly på klissvåt Quart-start

Les også: Klissvåt Quart-start

Har du vært på festival? Send oss dine festivalbilder!

Alt om Quartfestivalen 2007!

I går startet den sekstende utgaven av Quartfestivalen, som for første gang må konkurrere med en annen stor festival bare noen få mil unna.

På Quart uten paraply.

Noen måtte søke ly på Quarten da været var på det værste.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det ser ut til å ha slått ut på billettsalget som har gått dårlig. Da festivalen startet i går var under halvparten av billettene solgt.

Sliter med økonomien

Festivalen har tidligere også slitt med økonomien og Quartledelsen har tidligere sagt at det ikke er plass til både Hove og Quart på Sørlandet.

- Dersom man regner et festivalpass som 5 billetter, har vi formidlet til sammen 35.000 billetter til årets festival, sier Kjersti Vikør er presseansvarlig for Quartfestivalen for første gang, til FaroJournalen. Men hun kan ikke si hvor mange av de billettene som er gratis eller del av pakkeløsninger.

Kapasitet på 75.000

- Etter vi bygget ut idrettsplassen, har vi nå kapasitet på 15.000 per dag - til sammen da 75.000, sier Vikør. Vi forventer å nå mellom 40- og 45.000 solgte billetter, sier hun videre, uten at hun vil oppgi hvor mange billetter som må selges før festivalledelsen er fornøyd.

Quartfestivalen har i år budsjettert med færre solgte billetter enn i fjor, blant annet fordi Roskilde arrangeres samtidig.

- Men vår fordel er at den festivalen har vært utsolgt lenge, sier Vikør.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober