Ulrikke og Ella Marie til finalen i Stjernekamp – Ole Børud ute i semifinalen

Ulrikke Brandstorp og Ella Marie Hætta Isaksen er videre til finalen i Stjernekamp. Ole Børud trakk det korteste strået og røk ut i semifinalen i kveld.

Det er klart for semifinale i Stjernekamp! Og kveldens sjangere er musikal og duett med en tidligere Stjernekampartist

SEMIFINALE: Det er klart for semifinale i Stjernekamp! Og kveldens sjangere er musikal og duett med en tidligere Stjernekamp-artist

Ulrikke, Ella Marie og Ole ville alle videre, men i finalen i Stjernekamp neste lørdag er det bare plass til to.

For femte gang i Stjernekamps sju år lange historie er det to kvinner i finalen.

Etter semifinalen er det Ole Børud som må pakke kofferten. Børud selv tar det hele med fatning.

Sang duett

SANG DUETT: Ole Børud sang duett med niesen Lisa, som i fjor kom på 4. plass i Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

– Takknemmeligheten overgår stort den eventuelle skuffelsen nå, sier han.

Han sier at det har vært en intens høst, men det har vært veldig, veldig lærerikt.

Er du skuffet over ikke å nå finalen?

– I regi av å være en konkurranse er det jo på en måte viktig å komme til finalen. Men i perspektiv med andre ting, så ser jeg frem til å komme hjem til familien min nå, sier Børud til NRK.

I kveldens semifinale i Stjernekamp sto musikal og duett på tapetet. Duettene ble sunget sammen med gamle Stjernekamp-travere.

Børud sier at når han ser tilbake på Stjernekamp, vil han først og fremst se veldig mange pluss. Foran neste ukes finale vil han ikke spå hvem av hans to konkurrenter han mener bør vinne.

– Jeg syns det er vanskelig å si. Begge har unike talenter. De er begge sterke og flinke. Kan ikke si annet enn at jeg ønsker de suksess, sier Børud.

Sang med niese

I semifinalen sang han «Walk the Dinosaur» med niese og tidligere Stjernekamp-deltaker Lisa Børud, og låten «Pity the Child» fra musikalen Chess.

Ole Børud synger duett med niesen Lisa Børud.

Ole Børud synger duett med niesen Lisa Børud.

Etter duetten mente Thomas Felberg at de to artistene fra Børud-familien underholdt, men etterlyste noe mer nerve og rød tråd.

– Med to så distinkte talenter som dere er, hadde jeg håpet på litt mer thriller og litt mindre kos, sa Fellberg.

Tom Sterri sa at låten gjorde at han ønsket å være til stede på neste fest i storfamilien Børud.

– Det er sikkert utrolig morsomt. Det var dette også. Dere hadde det gøy og jeg hadde det gøy.

Tårevått

Nå finaleklare Ella Marie Hætta Isaksen startet duettballet med favorittlåten sin «Hang with me» av Robyn. Den sang hun sammen med sitt forbilde og tidligere Stjernekamp-vinner Silya Nymoen.

En tårevåt Mona B. Riise hyllet de to damene.

– Det var veldig, veldig fint. Dere traff akkurat den nerven da, sa hun.

– Det var utrolig fint. Jeg var redd for at Silya skulle skygge over Ella. Men det fungerte altså så bra sammen. Stemninga, stemmene, det var så fint, fortsatte Riise.

Også musikalmentor Tom Sterri var imponert over Tana-jentas opptredenen med Nymoen.

– Fy fader som dere kler hverandre. Du står ved siden av en dreven artist. Silya går på diesel. Jeg vet ikke hva denne sangen handler om, men jeg tror den handler om vennskap fordi jeg ser dere to, sa Sterri.

– Det var rått

Duett nummer tre var Ulrikke Brandstorp og Knut Erik Østgård, med en versjon av Bon Jovis «Bed of Roses».

– For et duettpartnerskap. Jeg håper dere skal synge sammen ofte. Hadde ikke du sagt at du ville bli den nye Beyoncé, ville jeg sagt at du var den nye Bon Jovi, sa Mona Riise om duetten.

– Det er deilig å se Ulrikke og bikkja hennes. Det er helt topp. Dette er liksom 90-tallets svar på det jeg digget. Jeg hadde det så veldig bra nå, sa Sterri.

– Ikke full score på musikal

Første sjanger ut i semifinalen var musikal, og musikallegende Tom Sterri var både mentor og gjestedommer. Musikal er en krevende sjanger, hvor artistene både må synge, danse og spille skuespill samtidig.

Aller først ut var Ella Marie Hætta Isaksen med låten «You Can't Stop the Beat» fra musikalen Hairspray. Tilbakemeldingene fra dommerne var så som så.

Ella Marie synger You Can't Stop the Beat fra Hairspray

Ella Marie synger You Can't Stop the Beat fra Hairspray

Thomas Felberg mente at Isaksen levde seg inn i nummeret, men at det var litt halvpitch i åpningen.

– Du er så utrolig deg selv, det digger jeg med deg, men når du i musikal ikler deg en rolle, klarer jeg ikke å se noen andre enn Ella Marie. Sånn sett var det kanskje ikke helt full score på musikalen, men for en fest, sa Felberg.

Tom Sterri hyllet Isaksens x-faktor, men mente at hun hadde litt å gå på når det kommer til dansing.

– På scenen blir du litt forstyrret når bein og armer skal gå i takt. Men når du synger da har jeg deg 100 prosent. En dansetime eller to er det som skal til, sier Sterri.

Ulrikke og Ole fikk musikalskryt

Andremann ut var Ole Børud, han sang «Pity the Child» fra musikalen Chess. Mona Riise overøste Børud med komplimenter etter fremførelsen. Hun syns han var helt strålende.

– Ole, du river meg sånn med. Du har gang etter gang vist at å synge sånne dramatiske låter med stor spennvidde og dramatikk, det kler du altså så godt. Du har en enorm mulighet til å utvikle det du driver med til vanlig, sa Riise.

Sist ut i musikal-sjangeren var Ulrikke Brandstorp med «God Help the Outcast fra Ringeren i Notre-Dame». Mona Riise mente at Ulrikke var helt rå.

Ulrikke Brandstorp synger God Help the Outcast fra Ringeren i Notre-Dame

Ulrikke Brandstorp synger God Help the Outcast fra Ringeren i Notre-Dame

– Ulrikke, du leverer altså med en sånn inderlighet. Du er Esmeralda for meg med én gang. Etter at det koret er inne og du bruker all kraften i stemmen din er det så fint. Du har en skuespiller i deg, du tar kontrollen og scenen, jeg er aldri redd når du synger – sånn har det vært uke etter uke. Du er helt rå, sa Riise.

Også Tom Sterri lot seg begeistre av jenta fra Østfold.

– Ulrikke, du er en helstøpt artist, også en musikalartist. Du behersker disse tre tingene. Du gjorde det bra, for du gjør ikke for mye. Ofte ser man artister som vil for mye når det er litt nedpå låter. Du vet når du skal titte opp, du vet hvordan du skal balansere dette så vanvittig vakkert, sier Sterri.

Dette sang de:

Musikal:

Ella Marie Hætta Isaksen: You Can't Stop the Beat – Hairspray

Ole Børud: Pity the Child – Chess

Ulrikke Brandstorp: God Help the Outcast – Ringeren i Notre-Dame

Duett:

Ella Marie Hætta Isaksen og Silya Nymoen: Hang With Me–Robyn

Ole Børud og Lisa Børud: Walk the Dinosaur–Was (Not Was)

Ulrikke Brandstorp og Knut Erik Østgård: Bed of Roses–Bon Jovi

Kulturstrøm

 • Skuespiller Med Reventberg er død

  Den svenske skuespilleren og teatersjefen Med Reventberg er død, 73 år gammel, melder SVT. Hun var med på å starte Nationaltheatret i Sverige på 1970-tallet. Med Reventberg har spilt flere roller, blant annet Ortrud i tv-serien om Kurt Olsson, og i filmen Ronja Røverdatter.

 • Vikingtidsmuseet får 200 millioner

  Vikingtidsmuseet har fått en gave på 200 millioner kroner. Presangen skal bidra til å skape gode publikumsopplevelser. Gaven har de fått fra Eilif Holtes allmennyttige fond.

  – Fantastiske nyheter! Vi er dypt takknemlige over den enestående donasjonen. Det er også en gave til nasjonen og de kommende generasjoner, i både inn- og utland, som vil kunne besøke det nye Vikingtidsmuseet, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo (NTB).

  Varig sikring av skipene kan ikke vente lenger.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Forfattere investerer i publisering

  Forfattere investerer i en ny selvpubliseringsplattform som skal folkefinansieres. BoldBooks har en aksjebasert crowdfunding som åpner 29. juni, og i forkant er det 165 personer som har forhåndsbestilt aksjer for 2,5 millioner kroner.

  Gründer og daglig leder for BoldBooks, Kristin Over-Rein opplyser i en pressemelding at de har fått med Unni Lindell, Hanne Kristin Rohde, Arne Berggren og flere andre forfattere på investorsiden.

  Bestselgerforfatteren Unni Lindell har tidligere meldt seg ut av Den norske Forfatterforening, og byttet forlag fra Aschehoug til Capitana, senere Strawberry – der hun selv understreker at hun akter å forbli som forfatter.

  Hanne Kristin Rohde uttaler at det ikke lenger «bør være en selvfølge at et forlag skal overta eiendomsretten til verket for alltid» (NTB).