Hopp til innhold

– I'm back

Ulrikke Falch valgte før påske å ta en pause fra offentligheten. Nå annonserer samfunnsaktivisten at hun er tilbake, og hedrer samtidig avdøde Winnie Mandela.

SKAM

Ulrikke Falch har engasjert seg i blant annet debatten om kroppspress mot unge og kosmetiske inngrep. Hun har rundt én million følgere på Instagram.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ulrikke Falch er tilbake i samfunnsdebatten.

Den profilerte aktivisten og samfunnsdebattanten meldte i midten av mars at hun ville ta en pause fra den sosiale medieplattformen Instagram, hvor hun slettet kontoen sin.

– Jeg trodde jeg skulle klare å stå i det å være en meningsbærer, men nå trenger jeg en pause, sa Falch på daværende tidspunkt til NRK, og la til at hun fikk mye hets for innleggene hun la ut.

Ulrikke Falch tilbake

TILBAKE: Dette var meldingen fra Ulrikke Falch på hennes Instagram-konto, sammen med flere bilder av og tekst om Winnie Mandela.

Foto: Privat

Nå har Skam-stjernen derimot annonsert at hun er tilbake, og har blant annet lagt ut et bilde av Winnie Mandela som døde i går.

– Dessverre fikk hun aldri samme anerkjennelse som sin mann, selv om hun var en ekstremt viktig aktivist under apartheidtiden i Sør-Afrika, skriver hun om Mandela.

Winnie Mandela var gift med aktivisten Nelson Mandela.

Koster mye å være i offentligheten

Falch har én million følgere på Instagram. Både Morten Hegseth og Linnéa Myhre sa de forstod hvorfor Falch ønsket en pause før påske.

– Det koster mye å si fra eller kjempe for en sak man brenner for, og særlig hvis man er en ung kvinne, sa Myhre.

Falch vakte også oppsikt da hun tidligere i år var med i Debatten på NRK, hvor hun debatterte hardt for hvilken påvirkning bloggere har på samfunnet.

Bloggerne Ulrikke Falch og Kristine Ullebø debatterer kroppspress

Det gikk hett for seg mellom Ulrikke Falck og blogger Kristine Ullebø.

Falch ble først kjent for rollen som Vilde Lien Hellerud i NRK-serien Skam, men har også profilert seg i kampen mot kroppspress. Hun stilte blant annet opp i NRK Debatten.

Til NRK sier Falch at hun ikke har noen utfyllende kommentar, annet enn at hun ikke synes dette er en nyhetssak.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.