NRK Meny
Normal

– I'm back

Ulrikke Falch valgte før påske å ta en pause fra offentligheten. Nå annonserer samfunnsaktivisten at hun er tilbake, og hedrer samtidig avdøde Winnie Mandela.

SKAM

Ulrikke Falch har engasjert seg i blant annet debatten om kroppspress mot unge og kosmetiske inngrep. Hun har rundt én million følgere på Instagram.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ulrikke Falch er tilbake i samfunnsdebatten.

Den profilerte aktivisten og samfunnsdebattanten meldte i midten av mars at hun ville ta en pause fra den sosiale medieplattformen Instagram, hvor hun slettet kontoen sin.

– Jeg trodde jeg skulle klare å stå i det å være en meningsbærer, men nå trenger jeg en pause, sa Falch på daværende tidspunkt til NRK, og la til at hun fikk mye hets for innleggene hun la ut.

Ulrikke Falch tilbake

TILBAKE: Dette var meldingen fra Ulrikke Falch på hennes Instagram-konto, sammen med flere bilder av og tekst om Winnie Mandela.

Foto: Privat

Nå har Skam-stjernen derimot annonsert at hun er tilbake, og har blant annet lagt ut et bilde av Winnie Mandela som døde i går.

– Dessverre fikk hun aldri samme anerkjennelse som sin mann, selv om hun var en ekstremt viktig aktivist under apartheidtiden i Sør-Afrika, skriver hun om Mandela.

Winnie Mandela var gift med aktivisten Nelson Mandela.

Koster mye å være i offentligheten

Falch har én million følgere på Instagram. Både Morten Hegseth og Linnéa Myhre sa de forstod hvorfor Falch ønsket en pause før påske.

– Det koster mye å si fra eller kjempe for en sak man brenner for, og særlig hvis man er en ung kvinne, sa Myhre.

Falch vakte også oppsikt da hun tidligere i år var med i Debatten på NRK, hvor hun debatterte hardt for hvilken påvirkning bloggere har på samfunnet.

Bloggerne Ulrikke Falch og Kristine Ullebø debatterer kroppspress

Det gikk hett for seg mellom Ulrikke Falck og blogger Kristine Ullebø.

Falch ble først kjent for rollen som Vilde Lien Hellerud i NRK-serien Skam, men har også profilert seg i kampen mot kroppspress. Hun stilte blant annet opp i NRK Debatten.

Til NRK sier Falch at hun ikke har noen utfyllende kommentar, annet enn at hun ikke synes dette er en nyhetssak.

Kulturstrøm

 • Drake topper for tredje uke på rad

  Den kanadiske rapperen Drakes femte soloalbum ble sluppet 29. juni, og har allerede ligget tre uker på førsteplassen på Billboards topp 200-liste, skriver Rolling Stone. Albumet er dermed det første til å toppe den prestisjetunge amerikanske hitlisten like lenge siden den britiske artisten Adele toppet listen tre uker i strekk i desember 2016 med albumet «25». Polerte, men melodiøse tussmørke-beats, mener NRKs anmelder om Drakes «Scorpion».

  Drake
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • 55 år gammel Bowie-låt oppdaget

  En hittil ukjent låt som den legendariske artisten sang i starten av karrieren er funnet i en gammel brødkurv, skriver The Guardian. 16 år gamle Bowie, som den gangen het David Jones, spilte inn låten «I Never Dreamed» i et lite studio sør i London sammen med bandet The Konrads. Men ingen plateselskaper ville gi ut låten. David Hadfield var trommis i bandet, og fant demotapen i en gammel brødkurv mens han ryddet i huset til bestefaren sin. – Det var jeg som bestemte at David skulle synge på låten, sier Hadfield til avisen. Tapen anslås å gå for 10.000 pund, eller 100.000 kroner på auksjon. Bowie døde av kreft januar 2016, bare to dager etter at han slapp sitt siste album, «Blackstar».

  David Bowie
 • Anmeldelse: Minnesmerke 22.juli

  – Jeg kan godt forstå at det var viktig å få noe på plass nå; at de pårørende og overlevende og hele nasjonen trenger et sted å sørge, at de som er for unge til å ha sine egne minner fra 22. juli kan ha et sted å ta innover seg denne hendelsen. Men jeg må si jeg er inderlig glad for at dette er et midlertidig minnesmerke, skriver NRKs kunstanmelder.