– I'm back

Ulrikke Falch valgte før påske å ta en pause fra offentligheten. Nå annonserer samfunnsaktivisten at hun er tilbake, og hedrer samtidig avdøde Winnie Mandela.

SKAM

Ulrikke Falch har engasjert seg i blant annet debatten om kroppspress mot unge og kosmetiske inngrep. Hun har rundt én million følgere på Instagram.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ulrikke Falch er tilbake i samfunnsdebatten.

Den profilerte aktivisten og samfunnsdebattanten meldte i midten av mars at hun ville ta en pause fra den sosiale medieplattformen Instagram, hvor hun slettet kontoen sin.

– Jeg trodde jeg skulle klare å stå i det å være en meningsbærer, men nå trenger jeg en pause, sa Falch på daværende tidspunkt til NRK, og la til at hun fikk mye hets for innleggene hun la ut.

Ulrikke Falch tilbake

TILBAKE: Dette var meldingen fra Ulrikke Falch på hennes Instagram-konto, sammen med flere bilder av og tekst om Winnie Mandela.

Foto: Privat

Nå har Skam-stjernen derimot annonsert at hun er tilbake, og har blant annet lagt ut et bilde av Winnie Mandela som døde i går.

– Dessverre fikk hun aldri samme anerkjennelse som sin mann, selv om hun var en ekstremt viktig aktivist under apartheidtiden i Sør-Afrika, skriver hun om Mandela.

Winnie Mandela var gift med aktivisten Nelson Mandela.

Koster mye å være i offentligheten

Falch har én million følgere på Instagram. Både Morten Hegseth og Linnéa Myhre sa de forstod hvorfor Falch ønsket en pause før påske.

– Det koster mye å si fra eller kjempe for en sak man brenner for, og særlig hvis man er en ung kvinne, sa Myhre.

Falch vakte også oppsikt da hun tidligere i år var med i Debatten på NRK, hvor hun debatterte hardt for hvilken påvirkning bloggere har på samfunnet.

Bloggerne Ulrikke Falch og Kristine Ullebø debatterer kroppspress

Det gikk hett for seg mellom Ulrikke Falck og blogger Kristine Ullebø.

Falch ble først kjent for rollen som Vilde Lien Hellerud i NRK-serien Skam, men har også profilert seg i kampen mot kroppspress. Hun stilte blant annet opp i NRK Debatten.

Til NRK sier Falch at hun ikke har noen utfyllende kommentar, annet enn at hun ikke synes dette er en nyhetssak.

Kulturstrøm

 • «Ringeren i Notre Dame» nr. 1

  Victor Hugos berømte roman fra 1831 topper bestselgerlistene i Frankrike etter brannen i katedralen. Hele fire versjoner av boken er å finne på blant topp ti: I tillegg til forlaget Livre de Poches utgave på førsteplassen, er romanen også å finne som nummer tre, fire og ti, ifølge The Bookseller. Det skriver Bok365.

  Illustration av Ringeren i Notre-Dame de Paris (1881)
  Foto: Luc-Olivier Merson / Wikimedia Commons
 • Dave Grohl + Brandi Carlile på gata

  De to spilte låter av Foo Fighters og Beatles da Carlile fikk lyst å dra innom sitt gamle sted i Seattle som gatemusikant. Det 20 minutter lange settet ble streamet på Facebooksiden hennes. Nå kan du se seansen på NME.

 • Kunne Stonehenge bli bygget slik?

  Forskerne ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har eksperimentert med gigantiske betong-strukturer på opptil 25 tonn som kan flyttes for hånd. Muligens var det kunnskap om balanse som gjorde at oldtidens ingeniører kunne reise gigantiske Stonehenge og steinstøttene på Påskeøya lenge før kranene ble oppfunnet, skriver Gizmodo.