NRK Meny
Normal

Liv Ullmann tar med seg «Frøken Julie» til Toronto

Liv Ullmanns nyeste film får verdenspremiere under filmfestivalen i Toronto i september.

Frøken Julie

Colin Farrell har en hovedrollene i Liv Ullmanns «Frøken Julie».

Foto: Helen Sloan / Maipo Film / NTB scanpix

Filmen, som Ullman har skrevet og regissert, skal vises i seksjonen «Special Presentation» der de største produksjonene presenteres.

«Frøken Julie» har Jessica Chastain og Colin Farrell i hovedrollene og manuset bygger på August Strindbergs teaterstykke fra 1888. Filmen er spilt inn i Nord-Irland, og er den første engelskspråklige filmen som Ullmann har regissert. Hun har tidligere uttalt til NRK at dette blir hennes siste film.

Den canadiske festivalen arrangeres fra 4. til 14. september og er en av verdens største publikumsfestivaler.

– Så langt har filmen ikke vært vist for kjøpere på markedet, men kun blitt solgt på bakgrunn av de navnene som er knyttet til den. Nå har vi fått det beste stedet vi kunne håpe på for å få filmen videre ut i verden, sier produsent Synnøve Hørsdal.

«Frøken Julie» får norsk premiere fredag 12. september, to dager etter den franske premieren.

Se trailer fra "Frøken Julie":

Se NRKs reportasje fra innspillingen av filmen:

Liv Ullmann lager sin versjon av August Strindbergs «Frøken Julie» i Irland, men vil gi seg mens hun er på topp.

(NTB/NRK)

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix