Hopp til innhold

Ulf Lundell (65): – Jeg burde gå til terapeut

Lundell er forbannet på sin egen datter etter å ha blitt nevnt i hennes nye bok.

Ulf Lundell med armene i kors

I år feirer Ulf Lundell 40 år osm artist. I svensk media har han fått opmmerksomhet for noe helt annet den siste tiden.

Foto: SVT

Sanna Lundell på rød løper utenfor kino

MEDAVHENGIG: Sanna Lundell (35) er journalist og blogger. Hun har brukt mye av tiden sin til å snakke og skrive om medavhengighet, både i forholdet til sin far og sin nåværende kjæreste Mikael Persbrandt.

Foto: Jansson, Leif R. / NTB scanpix

En sår familiekrangel har utspilt seg i svenske aviser siden avisen Dagens Nyheter publiserte et utdrag fra Sanna Lundells kommende bok «Djävulsdansen – bli fri från medberoende».

Her skriver Ulf Lundells datter blant annet om en tidlig erindring fra barndommen:

«Jeg sitter på en krakk i kjøkkenet og ser mamma gråtende ved et åpent vindu i spisesalen der hun fortvilet og hulkende skriker til pappa at han ikke skal gå. (...) Hvordan kan han gå fra noen som er så lei seg. Hvordan kan han forlate meg med noen som er så fortvilet», spør hun seg.

  • Les flere kulturnyheter her!

«Falsk og uriktig»

Etter at sitatet ble gjengitt hos DN, svarte Ulf Lundell. Han mente han ble hengt ut som et fyllesvin.

«Jeg har hørt og lest en del skit fra kvinner, men ikke fra mitt eget avkom», skrev han.

Falsk og uriktig, var ordene han brukte om datterens sitat og forfatteren ville også skrive en bok for å forsvare seg. Alt dette skrev han på sin egen blogg, i et innlegg som nå er slettet.

«Tok bort den siste bloggen. Ingen som ba meg gjøre det, jeg syntes jeg hadde kommet med min uttalelse.», skriver han i et nytt blogginnlegg.

Her kommer det også fram at han vurderer å skrinlegge boken hvor han skal forsvare seg, og heller vil gå til terapi.

«Jeg kanskje burde gå til en terapeut og behandle den posttraumatiske stresset som jeg bærer på isteden, utløst av den der perioden. Den blir ikke mindre av at det bringes diverse løgner til torgs.»

TV- og bokprosjekt

Sanna Lundells nye bok kom til etter at hun sammen med journalistkollegaen Ann Söderlund laget tre TV-dokumentarer under navnet «Djävulsdansen», hvor de intervjuet medavhengige, en tilstand der man er psykisk avhengig av en annen persons avhengighets- eller rusproblem. Dokumentarene samlet ukentlig 1,4 millioner svensker på SVT.

Den kommende boken avdramatiserer og menneskeliggjør alkoholikeren. Ulf Lundell skriver at han hverken har sett dokumentarene eller lest boken.

– Sitatet er tatt ut fra en mye lengre tekst. Jeg anbefaler ham å lese hele teksten, sier Sanna Lundell til den svenske avisen Expressen.

  • Les mer om SVTs dokumentarserie her!

Kulturstrøm

  • «Motståndaren» blir svensk Oscar-kandidat

    Filmen om en bekymret, iransk bryter er Sveriges Oscar-kandidat.

    – Det er litt uvirkelig, sier regissør av «Motståndaren», Milad Alami til TT om at den svenske Oscar-komiteen valgte hans film foran blant annet Lukas Moodysons «Tilsammans 99».

    Allerede er hans film valgt ut som svensk kandidat til Nordisk råds filmpris, som deles ut i oktober.