Hopp til innhold

Spacey om House of Cards-fremtiden: – Dere må vente

LONDON (NRK) Kevin Spacey og resten av hovedskuespillerne holder kortene tett til brystet om en eventuell fjerde sesong av «House of Cards». – Vi hadde ikke fortalt dere om vi hadde visst, sier han til NRK.

Fra House of Cards sesong tre

Tredje sesong starter noen måneder inn Frank Underwoods regjeringstid som amerikansk president. Det er maktkamp internt i partiet og USA er i konflikt med Russland. Den russiske presidenten (til venstre) spilles av Lars Mikkelsen.

Foto: David Giesbrecht / Netflix

De siste tre døgnene har fans av den amerikanske politiske serien «House Of Cards» kunnet se gjennom hele den tredje, og foreløpig siste sesongen om livet til nå president Francis Underwood og hans kone Claire.

Den britiske serien den er basert på gikk i tre sesonger, og foreløpig er det uklart om den amerikanske blir lenger.

Vi vet ikke, og vi hadde ikke fortalt det om visste det, så dere må vente, sier hovedrolleinnehaver Kevin Spacey til NRK.

Men dere er klare dersom muligheten byr seg?

– Uansett hvordan du stiller spørsmålet kan jeg ikke svare deg på det, sier Spacey i en noe mer bestemt tone.

Da NRK før helgen intervjuet den mektige innholdssjefen Ted Sarandos, var han like kryptisk i svarene. Han bekreftet at det opprinnelig var tenkt fire sesonger eller mer, men la til at ingenting er offisielt ennå.

Se hele intervjuet med Kevin Spacey og Robin Wright:

Espen Aas møter hovedrolleinnehaverne i House of Cards. Robin Wright, som spiller Claire Underwood i serien, fatter interesse for Espen Aas' mansjettknapper.

Espen Aas møter hovedrolleinnehaverne i House of Cards. Robin Wright, som spiller Claire Underwood i serien, fatter interesse for korrespondent Espen Aas' mansjettknapper.

Ikke basert på ekte politikere

Alle tre sesongene har vært innom politiske saker som også har dukket opp i virkeligheten, det være seg forholdet til Kina, eller som i denne sesongen, forholdet til Russland.

– Det som er interessant, og dette har vært tilfeldigheter og ikke intensjoner, er at i alle tre sesongene har manusforfatterne diskutert områder som vi har villet gå innom, de har blitt skrevet inn i manus, vi har spilt dem inn – og så skjer de i virkeligheten! Men alltid i den rekkefølgen, sier Kevin Spacey.

Han sier rollefiguren hans, Francis Underwood, ikke er basert på noen spesiell politiker, men at han før innspillingen hentet inspirasjon hos sjefinnpiskerne i begge partier. Hans kollega Robin Wright har av flere blitt sammenlignet med Hillary Clinton, noe hun selv avviser bestemt.

– Det kunne ikke vært fjernere fra sannheten, ler Robin Wright.

Claire i House of Cards

Robin Wright spiller Frank Underwoods kone Claire. I sesong 3 av House of Cards blir den ambisiøse kvinnen utnevnt til FN-ambassadør. Det skjer ikke uten forvinklinger.

Foto: David Giesbrecht

Presidentvalgkamp

Dersom det skulle bli en fjerde sesong, kan den bli sluppet neste år, hvor det også er presidentvalg i USA. Om serien også denne gangen skal spille ut det som senere blir virkelighet gjenstår å se. I motsetning til Barack Obama er ikke Francis Underwood valgt av folket.

Det er likevel grunn til å regne med at det kan bli like bittert på tv-skjermen som i virkeligheten.

Skuespiller Michael Kelly Fra House of Cards forteller hva han synes om at president Barack Obama tvitrer om serien.

Michael Kelly spiller Doug Stamper i House of Cards. I intervjuet med Espen Aas forteller han hvordan har forberedte seg til rollen og hva han synes om at Barack Obama tvitrer om serien.

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.