NRK Meny
Normal

Urørtartister i fleng til Øya

Øyafestivalen digger Urørtartister. En tredjedel av programmet hittil består av nye, norske og urørte artister.

Fire urørtartister kan bli tatt imot på denne måten under Øyafestivalen i august
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Igår ble I Was a King og John Olav Nilsen & Gjengen satt opp på plakaten til festivalen, som foregår i Middelalderparken i Oslo i midten av august. Øya-folka skriver at de har trua på at de to bandene kommer til å bli svære i løpet av 2009. Det trodde Urørt ifjor også; begge var Ukas Urørt, og John Olav Nilsen med gjengen sin har sjangs til å bli Årets Urørt om nøyaktig to uker.

Hør låta Norman Bleik fra I Was a King her, og trykk på 'pil ned' til høyre i playeren for å laste ned.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør Urørtfinalist John Olav Nilsen & Gjengen med Diamanter og Kirsebær her.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Slått i bakken

I Was a King slipper den selvtitulerte, og egentlige debutplata på mandag. Plata har blitt tatt imot med åpne armer av de som har hørt den, og Dagbladet trilla denne uka terningkast 6. Anmelder Sven Ove Bakke skrev at I Was a King leverer den første kanonplata i 2009, uavhengig av nasjonalitet. I anmeldelsen står det at det er kraftpop på usannsynlig nivå, og med en meloditeft som garantert vil vekke oppsikt internasjonalt.

John Olav Nilsen & Gjengen ble "oppdaga" av Øyafestivalen da de spilte på Mono i hovedstaden rett før jul. Bookingfolka ble ifølge presseskrivet, slått i bakken av låtene på set-lista.

Julegave

Øyaledelsens julegave til festivalfolket var Norma Sass, som var den siste Ukas Urørt i 2008 med låta Japan. Da jentene ble intervjua i forbindelse med Ukas, sa de at trøkket deres er et resultat av at de har funnet den lyden de digger. De fem oslojentene beskriver musikken sin som trist med en glad vri, og glad med en trist vri.

Hør fjorårets siste Ukas Urørt: Norma Sass med Japan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fjerde og foreløpig siste Urørtband på Øya er The New Wine. Bergenserne spiller spesielt dansevennlig indiepop, og når gutta drar ut låtene på scenen har det vært ganske vanskelig å stå stille for de som har sett dem.

Låta som The New Wine var Ukas Urørt med heter I Had to Tell You

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere på vei

- Det er naturlig at urørtartister blir booka, sier pressesjef for Øyafestivalen Jonas Prangerød.

Grunnen er at festivalen har fokus på nye, norske artister, og tidlig setter opp band og artister som det er stor sjanse for at vil bli større i løpet av tida fram til festivalstart.

Prangerød avslutter med å si at bookingfolka skal løpe beina av seg på By:larm i februar, og at det garantert blir flere artister i Middelalderparken i august som har profil på Urørt.

- Antall nye og norske artister vil helt sikkert bli høyere.