Hopp til innhold

Ukas Urørt (U9) Kvelertak

– Det blir så klisjébetont å skrive tekster på engelsk, sier vokalist i Kvelertak, Erlend Hjelvik.

Kvelertak (Foto: Henning Severud, NRK P3)

URØRT MENER:

”Kvelertak suger blod fra flere leirer; hardcore, dødpunk og klassisk tungrock blandes sammen til en livsfarlig og ildrød mikstur. Og, du legger kanskje ikke merke til det i farten, men Kvelertak synger på norsk. De kommer forresten til å ta over hele dritten snart”.

Stavangerbandet Kvelertak med sine seks medlemmer, Erlend Hjelvik (vokal), Vidar Landa (gitar), Bjarte Lund Rolland (gitar), Anders Mosnes (gitar), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer), velger å unngå klisjeer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør låta, og trykk på 'pil ned' til høyre i playeren for å laste ned låta.

Nye låter

I forbindelse med Bylarm slapp Kvelertak to nye låter på Urørt – ”Fossegrim” og ”Blodtørst”, hvorav sistnevnte nå har blitt kåret til Ukas Urørt.

– Dette er to av i alt fem innspillinger fra en session i Caliban Studio i Oslo, med Ruben Willem fra Haust. På ”Blodtørst” fikk vi vokalhjelp av Ivar Nikolaisen fra Silver. Vi skal ut på turné med Silver i april, forresten, sier gitarist Lund Rolland.

Produksjonskvalitet

Med disse innspillingene fortsetter Kvelertak å utvikle sin unike metall-fargede punkrock, og planen er å slippe resten av materialet i en eller annen form i løpet av nær fremtid.

– For oss er dette et steg i en ny retning, ettersom dette er første gangen vi har tilført musikken vår et visst nivå av produksjonskvalitet, i motsetning til våre tidligere soveromsdemoer, sier Lund Rolland.

– Hva var Kvelertak før, og hva er dere i ferd med å bli?

– Til å begynne med var Kvelertak noe jeg og Erlend startet fordi han hadde lyst og skrike og jeg hadde lyst å spille trommer. Etter hvert fant vi ut at vi hadde noe bra på gang, sier Lund Rolland.

MER OM: Kvelertak på Urørt

Nidhogg

Hva handler ”Blodtørst” om?

– Den handler om Nidhogg. I den norrøne mytologien er Nidhogg ormen som bor under den ene av røttene til verdenstreet Yggdrasil, og som forsøker å gnage i stykker roten, slik at Yggdrasil skal råtne og dø. Ormen livnærer seg forresten på blod, sier Hjelvik.

– Hvorfor synger dere på norsk?

– Fordi det høres bra ut. Det hadde vært helt unaturlig for min del å synge på engelsk. Dessuten blir det så klisjébetont å skrive tekster på engelsk, Hjelvik.

Fortsetter turnéen

Kvelertak spilte tre konserter på Bylarm; John Dee på torsdag, Betong på fredag og Garage på lørdag. Nå blir det turnering og festivaljobber.

– Bylarm gikk over all forventning. Vi har fått flere gode tilbakemeldinger, og mye skryt. For tiden er vi på turné med Skambankt, så nå blir det turnering og festivaljobber. Øya er allerede bekreftet, avslutter Hjelvik.

I februar var Kvelertak en av finalistene i Zoomfinalen 2009 .

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.