NRK Meny
Normal

Ukas Urørt (U2) - Hope I Die Virgin

Lyden av Hope I Die Virgin er annet enn jomfruelig. Sjanger-bastardbandet disker opp med en orgie av feedback, seige melodilinjer og sagtanngitar.

Hope I Die Virgin

Av:

Henning Severud

Foto/Copyright: Jan Erik Cortsen

Urørt mener:

Bandet har nok bråk i lomma, men i motsetning til venner fra Oslos screamo- og postpunkscene, er dette først og fremst en Seigmensk poplåt, med sakte implodering i feedback og sagtanngitar:

Hør:

To Stir Satan

(pop up)

Last ned: To Stir Satan

Mer om: Hope I Die Virgin

Hope I Die Virgin består av Martin (vokal/bass), Svein Harald (gitar), Anders (trommer/sampler) og Spiny Norman (støysynth) når de spiller live. Bandet har holdt det gående siden 2002.

Hardtarbeidende

Hope I Die Virgin tilhører en gruppe hardtarbeidende Osloband med røtter i hardcore/screamo-sjangeren og blir gjerne nevnt i samme åndedrag som som sine favoritter på Urørt:

- Vi liker mange Urørtband og har nok en del til felles med band som This Sect, Accidents Never Happen, Evergary, Monzano, Kambodsja, Monomen og VOM.

Hva er deres musikalske bakgrunn?

- Martin og Anders har lang erfaring fra korps og punk. Svein Harald har absolutt ingen musikalsk bakgrunn.

I musikken kan man høre spor av alt fra Unwound, Blonde Redhead, Sonic Youth og Seigmenn, selv om sistnevnte ikke akkurat er blant tigerstadsrockernes favoritter.

- Vi liker ikke Seigmenn, men vi kan jo for så vidt se linken. Vi blander vel en del forskjellige sjangre.

Jomfrufødsel?

I følge guttene er bandnavnet ment dønn seriøst, de har altså et håp om å dø jomfru. Likevel får vi høre at det var kjæresten til en i bandet som gav beskjed på SMS om at de hadde blitt valgt ut som Ukas Urørt. Kanskje er det ikke et 100% vanntett sølibat likevel?

Du har jo kjæreste, hvordan går dette da?

- Nei, det går helt etter planen det, sier Martin uten å utdype dette videre.

Foto/Copyright: Kristian Rangnes

Hva er historien bak Ukas Urørte låt, To Stir Satan?

- Det er en låt som blander alt Hope I Die Virgin var på den tiden låten ble laget. Martin lagde utkastet til låta i en cracka versjon av FruityLoops (verdens beste dataprogram i følge bandet). Samplingen som starter og fortsetter gjennom hele låta er en bit av stemmen til Kim Deal kjørt gjennom en vocoder-plugin i FruityLoops.

Det er ikke bare bandnavnet som kan få en til å klø seg i hodet. Tekstene er heller ikke av det mest umiddelbare slaget, samtidig beskriver de selv musikken sin som post-pønk på heroin. Er det poesi? For vokalist og bassist Martin er abstrakthet et viktig stikkord.

- Teksten har ingen spesiell sammenheng, som alle de andre tekstene våre, men er satt sammen av de fineste setningene jeg kan på engelsk, ord og setninger jeg synes klinger godt sammen.

Martin forklarer videre at det ikke er en spesiell historie som blir fortalt men at det er mer et forsøk på formidle en tematikk, eller en stemning som passer musikken.

- Tekster trenger ikke bety noe konkret, de kan gjerne være åpen for forskjellige tolkninger.

Gjørdetselv

Den siste tiden har bandet vært i studioet til Bjarne Stensli fra Harry’s Gym. Her har de spillt inn EP’en "Sleeping Hands" som kommer ut en gang i februar. Bak spaker og knotter har de fått hjelp av Emil Nikolaisen fra støyrockbandet Serena Maneesh. Selve utgivelsen, som trykkes i 500 eks, skal derimot gis ut helt på egenhånd.

- Vi gir ut EP'en selv og satser mest på å få spilt masse konserter. Om noen vil kjøpe den er det bare å sende oss en mail, eller komme på releasekonserten vår på Garage lørdag 16. februar!

Lenker

 • Henning Severud
 • Hope I Die Virgin
 • To Stir Satan
 • This Sect
 • Accidents Never Happen
 • Evergary
 • Monzano
 • Kambodsja
 • VOM
 • To Stir Satan

Kulturstrøm

 • Seltzer på Paradise Hotel

  – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

 • Brev fra Wagner selges i Israel

  Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

  Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
  Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix