Uggen i baksetet

For noen kan reisen bli en kvalmende opplevelse. Still spørsmål om reisesyke til Norgesglassets huslege.

Bil
Foto: Scanpix / SCANPIX

Fellesferien er rett rundt neste sving, og i den svingen er det lett at magen bli i ulage. I alle fall for den som må sitte i baksetet.

Men hva er egentlig reisesyke?

Og er det bare i baksetet man blir reisesyk, og kan man bli det selv om man ikke reiser med bil, hva er den beste hjelpa for å forebygge og hva gjør du når skaden først har skjedd?

Syk av å reise

Litt om Kvalme

Send inn ditt spørsmål

Lars Tore Nerbøvik

Lars Tore Nerbøvik

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Mellom 13.05 og 14.00 i dag er lege Lars Tore Nerbøvik gjest i Norgesglassets studio der han svarer på alt du måtte lure på om reisesyke.

Send inn ditt spørsmål på SMS:

Skriv kodeord "glasset", din melding, og send det hele til 1987.

Du kan også skrive inn det du lurer på i kommentarfeltet under, Lars Tore vil følge med og svarer deg på lufta.

Hør Norgesglasset direkte!

Unngå å bli reisesyk på sommerferie

Kulturstrøm

  • Vogue-redaktør går av

    Redaktøren for motemagasinet Vogue i Brasil fikk kraftig kritikk da hun nylig valgte å ha temaet slavehandel under bursdagsfeiringen sin, skriver MinMote. Ifølge The Guardian skal Donata Meirelle ha sittet på en trone flankert av fire svarte kvinner kledd i hvitt. Kritikerne har sammenlignet antrekkene kvinnene bar, med klærne slaver brukte. Skandelafesten skjedde i Bahia, som har den største andelen av Brasils svarte befolkning.

  • Blir ikke voldelig av voldsspill

    Det finnes ingen sammenheng mellom unge menneskers adferd og det å spille dataspill med mye vold. Det viser en britisk undersøkelse gjort ved universitetet i Oxford og publisert i tidsskriftet The Royal Society. Undersøkelsen baserer seg på svar fra over 2.000 ungdommer mellom 14 og 15 år og deres foreldre. Deltakerne ble observert mens de spilte spill som «Call of Duty» og «Grand Theft Auto» (bildet). Foreldrene ble bedt om å holde øye med ungdommenes oppførsel før, under og etter at de hadde spilt. (NTB)

    Grand Theft Auto screenshot
    Foto: Rockstar Games