Uggen i baksetet

For noen kan reisen bli en kvalmende opplevelse. Still spørsmål om reisesyke til Norgesglassets huslege.

Bil
Foto: Scanpix / SCANPIX

Fellesferien er rett rundt neste sving, og i den svingen er det lett at magen bli i ulage. I alle fall for den som må sitte i baksetet.

Men hva er egentlig reisesyke?

Og er det bare i baksetet man blir reisesyk, og kan man bli det selv om man ikke reiser med bil, hva er den beste hjelpa for å forebygge og hva gjør du når skaden først har skjedd?

Syk av å reise

Litt om Kvalme

Send inn ditt spørsmål

Lars Tore Nerbøvik

Lars Tore Nerbøvik

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Mellom 13.05 og 14.00 i dag er lege Lars Tore Nerbøvik gjest i Norgesglassets studio der han svarer på alt du måtte lure på om reisesyke.

Send inn ditt spørsmål på SMS:

Skriv kodeord "glasset", din melding, og send det hele til 1987.

Du kan også skrive inn det du lurer på i kommentarfeltet under, Lars Tore vil følge med og svarer deg på lufta.

Hør Norgesglasset direkte!

Unngå å bli reisesyk på sommerferie

Kulturstrøm

  • Scenerøyk gjør musikere syke

    Én av fem musikere i orkestergraven hos Den Norske Opera og Ballett blir sykemeldt på grunn av røyk som brukes som effekt på scenen, skriver Klassekampen. Flere mener de har utviklet astma i voksen alder fordi de blir utsatt for store mengder scenerøyk.

  • Krigshelt i Brage-nominert bok døde

    Norges siste grenselos, Åge Aulie, døde onsdag. Han var hovedinformant for boka «Grenselosene» av Hege Kofstad. Aulie deltok aktivt i boklanseringen med godt besøkte foredrag. Han rakk å oppleve at boka ble nominert til Brageprisen. Aulie begynte som grenselos som åtteåring og ble 85 år gammel.

  • Markusplassen stengt grunnet flom

    Ordføreren i Venezia, Luigi Brugnaro, har valgt å stenge Markusplassen som følge av den høye vannstanden i byen. Han mener storflommen er en helserisiko for innbyggerne og anbefaler folk å unngå å reise. Vannstanden er nå 153 cm over normalnivå.