Uavgjort så langt i ord-kampen

Flere tusen stemmer har kommet inn i «Redd et ord»-kampanjen. To dager før det hele skal avgjøres står det uavgjort mellom «sporenstreks» og «formiddagsmat».

Petter Schjerven og Helene Uri

Petter Schjerven og Helene Uri hadde ingen enkel jobb med å finne fram til de ti ordene som til slutt skulle nå finalen.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

NRK.no spurte dere lesere om hvilke ord som bør bevares. Nærmere 400 forslag kom inn, som til slutt resulterte i ti finalister.

Alle finalistene finner du i dette fantastiske bidraget som vi fikk inn fra en leser:

«Damer har gjort meg bedrøvet før, men jeg lager ikke rabalder, så da blir det ikke mulkt og ingen behøver å gå i kasjotten. Men jeg drar sporenstreks til en herreekviperingsforretning for å dresse meg opp. Da burde jeg kunne få meg et stevnemøte. Jeg er ingen slubbert og vil diske opp med formiddagsmat om vi blir hjertevenner. Kanskje jeg og min kvinne seiler til Karibien og leker froskemenner i den varme sjøen på vår bryllupsreise.»

Ett døgn etter at avstemningen åpnet har nærmere fem tusen stemmer kommet inn, og to ord skiller seg ut i teten.

I skrivende stund har «sporenstreks» og «formiddagsmat» nøyaktig like mange prosent av stemmene.

Er du uenige i at disse ordene bør bevares, da bør du avgi din stemme nederst i denne artikkelen.

Juryens favoritter

Begge disse ordene står høyt på juryens liste. Petter Schjerven har en forkjærlighet for nettopp sporenstreks, fordi han mener alternativet mange bruker er så mye dårligere.

– Asap er utrolig unødvendig. Jeg tror mange bruker det bare fordi de tror det er kult, de har bare hørt en sjef si det på et seminar med jobben, og så tenkt at det må jeg også begynne med, sa Schjerven under jurymøtet.

Forfatter Helene Uri mener «formiddagsmat» har noe nostalgisk og fint over seg.

– Det var det vi spiste da jeg var liten, da hadde vi ikke lunch.

Gi din stemme!

NRK.no forplikter seg til å bruke ordet som vinner avstemningen i framtiden. Hva mener du - er det viktigere at vi bruker stevnemøte i stedet for date, mot formiddagsmat i stedet for lunch?

Gi din stemme på skjemaet under! Avstemningen avsluttes torsdag formiddag, sannsynligvis etter formiddagsmaten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Stewart eldste mannlege listetopp

  Den snart 75 år gamle artisten Sir Rod Stewart toppar dei britiske hitlistene med «You're in my Heart», og er dermed eldste mannlege listetopp nokon gong. Men det er eit stykke igjen til å bli den eldste artisten med listetopp. Den rekorden sette Dame Vera Lynn då ho var 97 år gammal.

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven