NRK Meny
Normal

U2 returnerer til Paris i desember

Skal spille de to konsertene som ble avlyst etter terrorangrepene.

U2

RETURNERER: Det irske bandet U2 returnerer til Paris i starten av desember for å spille de to konsertene som ble avlyst etter terrorangrepene 13. november.

Foto: Alessandro Di Marco / Ap

I tiden etter terrorangrepene i Paris avlyste en rekke artister og band sine konserter i den franske hovedstaden.

Det irske rockebandet U2 var et av disse, og ble tvunget til å avlyse sine to siste konserter. Nå er det klart at de i desember vender tilbake for å spille de to gjenværende konsertene.

bandets hjemmeside står det at konsertene vil bli holdt 6. og 7. desember på Accorhotels Arena i Bercy. En innendørs arena som tar over 20 000 publikummere.

– Mye av det som ble tatt fra Paris den tragiske kvelden 13. november er uerstattelig. På én kveld tok terroristene musikk og trygghet, men de klarte ikke stjele byens sjel. Det er en sjel som bandet vårt kjenner godt og vil forsøke å gi tilbake. Vi skal gi vårt beste for Paris, sier Bono.

Billettene til de opprinnelige konsertene 13. og 14. november vil være gyldige til de nye konsertene.

Ville tilbake

U2

MINNES: Dagen etter terrorangrepene i Paris besøkte det irske bandet U2 minnestedet utenfor konsertlokalet Bataclan for å legge ned blomster. Rundt 80 personer mistet livet inne på Bataclan.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

U2 sin promotør Arthur Fogel forteller at bandet ønsket seg tilbake til Paris så raskt som mulig.

– Bandet ønsket å planlegge konsertene så snart som mulig slik at de kunne hedre engasjementet for publikummet sitt, sier han.

Dagen etter terrorhandlingene besøkte de fire bandmedlemmene Bono, Adam Clayton, Larry Mullen Jr. og The Edge minnestedet utenfor konsertlokalet Bataclan for å legge ned blomster.

Dediserte nytt minialbum

Et annet stort rockeband som avlyste sin planlagte konsert i Paris, og resten av sin Europa-turné, var amerikanske Foo Fighters.

Natt til mandag slapp de en EP-platen «Saint Cecilia» med fem sanger, som de dediserte til ofrene etter terrorangrepene.

I et brev publisert på nettsiden sier frontmann og vokalist Dave Grohl at utgivelsen har fått en ny mening etter terrorangrepene.

– Jeg håper disse sangene, selv på en svært liten måte, kan bringe litt lys inn i denne mørke verdenen.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters