U2 og Foo Fighters blant bandene som avlyser konserter

Etter terrorhandlingene i Paris velger nå en rekke band å avlyse sine europeiske turneer.

U2

MINNES: På lørdag besøkte det irske bandet U2 minnestedet utenfor konsertlokalet Bataclan for å legge ned blomster. Rundt 80 personer mistet livet inne på Bataclan på fredag. De har nå avlyst sine to siste konserter i Paris.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal spilte for over 1500 publikummere da terroristene stormet konserthallen Bataclan i Paris.

En av publikummerne i salen filmet konserten da de første skuddene ble avfyrt og la senere videoen ut på bildetjenesten Instagram.

De har ikke overraskende avlyst en rekke konserter. Den 26. november skal de etter planen opptre på Sentrum Scene i Oslo, men arrangøren sier til NRK at de ikke har fått beskjed om den skal avlyses.

Deftones

Det amerikanske bandet Deftones befant seg inne i konsertlokalet kun 15 minutter før terroristene åpnet ild, men både bandmedlemmer og crew kom seg unna med livene i behold. Det skriver Fuse.

De skulle egentlig opptre på Bataclan lørdag, søndag og mandag kveld. Vokalist i bandet, Chino Moreno, sa til en amerikansk tv-stasjon på fredag at han var ivrig etter å forlate landet med sin familie så fort de franske grensene åpnet igjen.

Bandet har avlyst de seks siste konsertene på turneen sin, som skulle finne sted i ulike byer i Storbritannia og Tyskland.

Besøkte minnestedet

Det irske bandet U2 har avlyst de gjenværende Paris-konsertene sine. Bandet spilte to konserter i Paris forrige uke, men har nå avlyst de to neste. Blant annet den som skulle holdes lørdag.

– Vi er knust over tapene av liv på Eagles od Death Metal-konserten og våre tanker og bønner går ut til alle ofre og til deres familier, skrev bandet i en uttalelse på fredag.

De fire bandmedlemmene Bono, Adam Clayton, Larry Mullen Jr. og The Edge besøkte lørdag minnestedet utenfor konsertlokalet Bataclan for å legge ned blomster.

Avlyser turneen

Dave Grohl

FOO FIGHTERS: Frontmann i rockebandet Foo Fighters, Dave Grohl, har selv jobbet med Eagles of Death Metal. Bandet har nå avlyst fire konserter i Europa.

Foto: Jack Plunkett / Ap/NTB Scanpix
Lemmy

UTSETTER: Motörhead skulle etter planen holde konsert i Paris på søndag, men har som en rekke flere andre band utsatt konserten.

Foto: Joel Ryan / Ap/ntb scanpix

Foo Fighters har avlyst de fire gjenværende konsertene på sin europeiske turne som følge av terrorhandlingene. Det skrev bandet selv på sin Facebook-side.

«Det er med dyp sorg og bekymring for alle i Paris at vi er blitt tvunget til å kunngjøre kanselleringen av resten av vår turné. I lys av denne meningsløse volden, stenging av grenser, og internasjonal sorg, kan vi ikke fortsette. (...) Dette er galskap. Våre tanker går til alle som ble skadet eller som mistet en kjær», skriver dem.

Frontmann og vokalist Dave Grohl har selv jobbet med Eagles of Death Metal ved en rekke anledninger.

Rockebandet skulle etter planen holde konsert i den italienske byen Torino på fredag, Paris på mandag, Lyon på tirsdag og i Barcelona på torsdag.

Det engelske bandet Coldplay utsatte sin konsert i Los Angeles på lørdag som følge av terrorhandlingene.

Rockebandet Motorhead har også måttet utsette sin planlagte konsert i Paris på søndag.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Fosse nominert til ungdomspris

  Jon Fosses «Det andre namnet» – en roman uten punktum – er blant de åtte skjønnlitterære bøkene som er nominert til Ungdommens kritikerpris 2020. Her er hele listen. De nominerte bøkene blir nå sendt til syv juryklasser i videregående skole rundt omkring i Norge. Elevene skal lese, diskutere og kåre vinneren. Prisen deles ut torsdag 12. mars 2020.

  De åtte nominerte til Ungdommens kritikerpris 2020.
  Foto: Foreningen Les!
 • Brenner for pressefrihet

  Selv har TV2-reporteren Kadafi Zamanhan kjent på rasisme og trusler her til lands, og vold og arrestasjon på jobboppdrag i utlandet, forteller han til NRK-programmet Drivkraft.

  Kadafi Zaman