U2 med sitt beste album til nå?

- Hva er vitsen ellers? spør Bono. Etter nyttår er U2 klare med ny plate.

Bono, U2

Bono og U2 har stor tro på bandets kommende album.

Foto: JACQUES BRINON / AP

U2 jobber med oppfølgeren til «How to dismantle an atomic bomb» som kom for fire år siden. Plata har vært ventet å komme ut i år, men fansen må smøre seg litt mer med tålmodighet.

Noe stort i vente?

På nyåret har imidlertid de som liker U2 noe stort i vente, skal vi tro bandet.

– Vi vet at folk ikke vil ha et nytt U2-album dersom det ikke er vårt beste album gjennom alle tider. Det er nødt til å være vårt mest innovative og utfordrende album. Hva er vitsen ellers? Sier Bono til bandets offisielle nettsted, U2.com .

Låtskriveråre

- Vi har funnet en låtskriveråre og ønsker ikke å stoppe nå. Dette er vår sjanse til igjen å utfordre gravitasjonen, sier en kryptisk Bono.

Dermed kan det se ut til at 2009 blir et år som kommer til å stå i det irske bandets tegn. De har jobbet med oppfølgeren siden i fjor og er inne i en svært kreativ fase. Denne gangen var planen rett og slett ikke å ha en plan.

Plan: Ingen plan

- Da vi startet arbeidet med dette albumet bestemte vi oss for å ikke ha noen spesiell plan. Denne gangen ønsket vi å bare lage musikken for musikkens skyld – ikke for at den skulle passe inn i et liveshow eller på ei plate. Vi ønsket bare å se hva vi fikk til, sier Bono.

U2 har igjen jobbet med Brian Eno og Daniel Lanois som produsenter, i tillegg til Steve Lillywhite. De to førstnevnte stod også bak U2s to største klassikere, «Joshua Tree» og «Achtung Baby».

Kulturstrøm

  • Skuespiller Gunnel Lindblom er død

    Den svenske skuespilleren og regissøren Gunnel Lindblom er død, 89 år gammel. Siden filmdebuten i 1952 spilte hun i flere titalls filmer, blant annet i flere av Ingmar Bergmans mesterverk. Hun regisserte flere filmer, samt teater i Sverige og Norge.

  • Håper på millioninntekt fra meme

    Bernie Sanders og vottene hans er blitt et meme - et bilde som spres på internett i stadig nye versjoner. Den uventede oppmerksomheten bruker senatoren til å selge gensere med motivet på, og han håper på millioninntekter til gode formål i hjemstaten.

    Laster Twitter-innhold