Hopp til innhold

U2 med sitt beste album til nå?

- Hva er vitsen ellers? spør Bono. Etter nyttår er U2 klare med ny plate.

Bono, U2

Bono og U2 har stor tro på bandets kommende album.

Foto: JACQUES BRINON / AP

U2 jobber med oppfølgeren til «How to dismantle an atomic bomb» som kom for fire år siden. Plata har vært ventet å komme ut i år, men fansen må smøre seg litt mer med tålmodighet.

Noe stort i vente?

På nyåret har imidlertid de som liker U2 noe stort i vente, skal vi tro bandet.

– Vi vet at folk ikke vil ha et nytt U2-album dersom det ikke er vårt beste album gjennom alle tider. Det er nødt til å være vårt mest innovative og utfordrende album. Hva er vitsen ellers? Sier Bono til bandets offisielle nettsted, U2.com .

Låtskriveråre

- Vi har funnet en låtskriveråre og ønsker ikke å stoppe nå. Dette er vår sjanse til igjen å utfordre gravitasjonen, sier en kryptisk Bono.

Dermed kan det se ut til at 2009 blir et år som kommer til å stå i det irske bandets tegn. De har jobbet med oppfølgeren siden i fjor og er inne i en svært kreativ fase. Denne gangen var planen rett og slett ikke å ha en plan.

Plan: Ingen plan

- Da vi startet arbeidet med dette albumet bestemte vi oss for å ikke ha noen spesiell plan. Denne gangen ønsket vi å bare lage musikken for musikkens skyld – ikke for at den skulle passe inn i et liveshow eller på ei plate. Vi ønsket bare å se hva vi fikk til, sier Bono.

U2 har igjen jobbet med Brian Eno og Daniel Lanois som produsenter, i tillegg til Steve Lillywhite. De to førstnevnte stod også bak U2s to største klassikere, «Joshua Tree» og «Achtung Baby».

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober