NRK Meny
Normal

U2 jobber med ny plate

U2 er i studio med Rick Rubin og Green Day.

U2, bono og the edge.
Foto: Claudio Pozo / Scanpix/AFP

Rick Rubin.

Verdens største band er i studio for å jobbe med oppfølgeren til ”How to dismantle an atomic bomb”, og har fått med seg superprodusent Rick Rubin, melder FaroJournalen.

Veldedighetscover

I følge deres offisielle nettside u2.com har de også planer om å spille inn en coverversjon av The Skids ”The saints are coming” fra 1978, sammen med Green Day.

Låta skal være et veldedighetstiltak for organisasjonen Music Rising, som jobber for å erstatte instrumenter som ble ødelagt under Katrina-katastrofen i 2005.

Tidligere har også The Edge gjort sitt  for de orkanrammede i New Orleans.

Superprodusent

Til å produsere sitt nye album har de imidlertid fått med seg superprodusent Rick Rubin, som tidligere har jobbet med blant andre Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers, Audioslave, Tom Petty, Slayer, Beastie Boys, Shakira, Justin Timberlake, Jay-Z, System Of A Down, AC/DC og Danzig.

Tidligere i år nevnte for øvrig Rick Rubin overfor det engelske bransjebladet Music Week at U2 var det ene bandet han aller helst ville jobbe med.

Stor suksess i Norge

Albumet ”How To Dismantle An Atomic Bomb” har vært en stor suksess i Norge, med 40 uker på VG-lista i 2004 og 2005. Plata er dermed det U2-albumet som har tilbrakt lengst tid på den norske albumlisten.