NRK Meny
Normal

Tysk musikkfestival stoppet etter terrortrussel

Musikkfestivalen Rock am Ring i Nürburg i Tyskland ba folk om å forlate festivalen umiddelbart, som følge av en terrortrussel.

GERMANY-MUSIC-FESTIVAL-EVACUTAION

EVAKUERT: Området foran scenene er vanligvis fulle av folk. Nå ser det slik ut. Rock Am Ring foregår på motorsportbanen Nürburgring ved Nürburg vest i Tyskland.

Foto: THOMAS FREY / AFP

Dette skriver festivalen på sin egen Facebook-side:

«Grunnet en terrortrussel har politiet rådet oss om å avbryte festivalen. Vi ber alle besøkende om å gå fra festivalen og campingen rolig og kontrollert.»

Det er foreløpig ikke kjent hva trusselen går ut på.

Festivalen pågår nå og skal etter planen pågå frem til søndag.

Tysk politi skriver i en pressemelding at det gjelder konkret informasjon om et mulig terrorangrep. Politiet opplyser også om at festivalen allerede hadde økt sikkerheten som følge av Manchester-angrepet.

To pågrepne

Ifølge Almennkringkasteren ARD har politiet i byen Koblenz pågrepet to mistenkte, begge hadde legitimasjon som frivillige for festivalen. Den ene av de pågrepne skal være i slekt med en som sitter i varetekt på grunn av terrormistanke.

Ifølge den tyske avisa Bild, er de to mistenkt for å ha etterlatt seg noe på området for festivalen, motorsportbanen Nürburgring. Tyske medier har publisert bilder av det som tilsynelatende er politihunder som gjennomsøker festivalområdet sent fredag kveld.

Politi ba festivalen avlyse fredagens konserter, skriver nyhetsbyrået DPA.

Pressekonferanse

Festivalområdet blir grundig gjennomsøkt, ifølge innenminister i delstaten Rheinland- Pfalz, Roger Lewentz. Han gir ingen detaljer om etterforskningen, men sier at han skal holde pressekonferanse lørdag klokka 11. Først da vil han svare på spørsmål om festivalen kan fortsette - eller ikke.

Festivalen skriver på sin Facebook-side at de besøkende vil bli informert om festivalen fortsetter som planlagt.

Liam Gallagher, Rammstein, Rival Sons og Bastille var blant bandene og artistene som skulle spille fredag kveld.

Rock am Ring er en stor tysk musikkfestival som arrangeres på motorsportbanen Nürburgring ved Nürburg vest i Tyskland. Festivalen ble arrangert første gang i 1985 og er siden blitt arrangert hvert år med unntak av 1989 og 1990.

Festivalen samler vanligvis nærmere 150.000 publikummere.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!