Tysk musikkfestival stoppet etter terrortrussel

Musikkfestivalen Rock am Ring i Nürburg i Tyskland ba folk om å forlate festivalen umiddelbart, som følge av en terrortrussel.

GERMANY-MUSIC-FESTIVAL-EVACUTAION

EVAKUERT: Området foran scenene er vanligvis fulle av folk. Nå ser det slik ut. Rock Am Ring foregår på motorsportbanen Nürburgring ved Nürburg vest i Tyskland.

Foto: THOMAS FREY / AFP

Dette skriver festivalen på sin egen Facebook-side:

«Grunnet en terrortrussel har politiet rådet oss om å avbryte festivalen. Vi ber alle besøkende om å gå fra festivalen og campingen rolig og kontrollert.»

Det er foreløpig ikke kjent hva trusselen går ut på.

Festivalen pågår nå og skal etter planen pågå frem til søndag.

Tysk politi skriver i en pressemelding at det gjelder konkret informasjon om et mulig terrorangrep. Politiet opplyser også om at festivalen allerede hadde økt sikkerheten som følge av Manchester-angrepet.

To pågrepne

Ifølge Almennkringkasteren ARD har politiet i byen Koblenz pågrepet to mistenkte, begge hadde legitimasjon som frivillige for festivalen. Den ene av de pågrepne skal være i slekt med en som sitter i varetekt på grunn av terrormistanke.

Ifølge den tyske avisa Bild, er de to mistenkt for å ha etterlatt seg noe på området for festivalen, motorsportbanen Nürburgring. Tyske medier har publisert bilder av det som tilsynelatende er politihunder som gjennomsøker festivalområdet sent fredag kveld.

Politi ba festivalen avlyse fredagens konserter, skriver nyhetsbyrået DPA.

Pressekonferanse

Festivalområdet blir grundig gjennomsøkt, ifølge innenminister i delstaten Rheinland- Pfalz, Roger Lewentz. Han gir ingen detaljer om etterforskningen, men sier at han skal holde pressekonferanse lørdag klokka 11. Først da vil han svare på spørsmål om festivalen kan fortsette - eller ikke.

Festivalen skriver på sin Facebook-side at de besøkende vil bli informert om festivalen fortsetter som planlagt.

Liam Gallagher, Rammstein, Rival Sons og Bastille var blant bandene og artistene som skulle spille fredag kveld.

Rock am Ring er en stor tysk musikkfestival som arrangeres på motorsportbanen Nürburgring ved Nürburg vest i Tyskland. Festivalen ble arrangert første gang i 1985 og er siden blitt arrangert hvert år med unntak av 1989 og 1990.

Festivalen samler vanligvis nærmere 150.000 publikummere.

Kulturstrøm

 • Rekordmange vil på folkehøgskole

  Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år sier informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim. Så langt i år har folkehøgskolene mottatt 11 prosent flere søknader enn på samme tid i fjor, og det er altså det høyeste søkertallet noensinne. (NTB)

  ELVERUM
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Slutt for tradisjonsrik sjokolade

  Lohengrin-sjokoladen går ut av produksjon sier kommunikasjonsdirektør Celin Huseby i Mondelez International som eier Freia i et intervju med Aftenposten. Sjokoladen ble utformet av Nationaltheatrets arkitekt Henrik Bull i anledning premieren på Richard Wagners opera Lohengrin i 1911.

  lohengrin
 • Første LGBT-film fra Bollywood

  For første gang lar en stor Bollywood-produksjon et forhold mellom to av samme kjønn være kjernen i et kjærlighetsdrama. I et intervju med BBC forteller regissøren at intensjonen var å lage en familiefilm som er med å normalisere homofili. India opphevet i september i fjor en lov som forbyr homofil sex.