Hopp til innhold

Tyldum: Har drømt om å gå ned den røde løperen helt siden filmskolen

LOS ANGELES (NRK): – Det er fantastisk å være her, sier Morten Tyldum til NRK på vei inn til nattens Oscar-utdeling. I natt kan nordmannen bli historisk ved å ta hjem prisen for beste regi.

Morten og Janne Tyldum på den røde løperen i Hollywood.

SKJEBNENATT: Janne og Morten Tyldum har satset tungt for å lykkes internasjonalt. I kveld kan innsatsen i beste fall krones med opptil flere Oscar-statuetter.

Janne og Morten Tyldum

STOR INTERESSE: Det er ikke bare norsk presse som vil snakke med Morten Tyldum og kona Janne på den røde løperen i kveld.

Foto: Jordan Strauss / Ap
Torill Kove

KAN BLI HISTORISK: Torill Kove vant Oscar for animasjonsfilmen «Den danske dikteren i 2007.» I natt kan hun gjenta bragden.

Foto: Cathrine Elnan / NRK

Regnet siler ned utenfor, og plastpresenningene som er satt opp utenfor Kodak Theater på Hollywood Boulevard truer med å gi etter for vekten av det oppsamlede vannet.

Søndag kveld strømmer filmstjerner og andre bransjefolk søndag kveld over den røde løperen og inn til den 87. Oscar-utdelingen.

På tribunene sitter heldige utvalgte publikummere som har vunnet orkesterplass til å se kjendisene ankomme. Det største hylet så langt i kveld har ikke vært forbeholdt en filmstjerne, men soulmusikeren John Legend og hans kone.

– Fantastisk å være her!

På den røde løperen i kveld er det også langt flere nordmenn enn vanlig.

Fra norsk side er den største spenningen knyttet til Morten Tyldum, som er nominert til beste regi for «The Imitation Game».

– Det er fantastisk å være her, det er noe jeg har drømt om siden jeg gikk på filmskolen, å en dag gå ned den røde løperen, sier Morten Tyldum når NRK huker tak i ham og kona Janne.

Dersom ting går riktig vei for Tyldum i natt, kan han vinne pris for beste regi for «The Imitation Game», som også er nominert i klassen for beste film, så vel som for skuespillerprestasjonene til Benedict Cumberbatch og Keira Knightley.

Selv prøver Tyldum å roe forventningene noe.

– Det som skjer, det skjer. Vi har allerede fått så mye av både priser og nominasjoner, så bare å være her er fantastisk.

Les også: Her startet Morten Tyldum sin karriere

Kove. Håper det blir gøy!

Den norske animatøren Torill Kove kan også bli histoisk i natt ved å ta hjem sin andre Oscar for kortfilmen «Moulton og meg». I 2007 vant hun prisen med «Den danske dikteren».

Når NRK snakker med Kove på vei inn til utdelingen, er hun mest opptatt av å holde skuldrene senket og nyte øyeblikket.

– Jeg har egentlig ikke noen forventninger. Jeg håper det blir gøy, og jeg håper jeg klarer å holde nervene i sjakk sånn at jeg får glede ut av showet og anledningen, sier Kove.

Torill Kove på den røde løperen.

HAR TALEN KLAR: Torill Kove har vært Oscar-nominert før, men jobber fortsatt med å holde nervene i sjakk.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Kevin Costners western-oppfølger er trukket fra kino

  Filmen «Horizon: An American Saga-Chapter 2» skulle på kinolerretet i august, men slik blir det ikke.

  En talsperson for New Line Cinema sier til nyhetsbyrået AP og New York Times at oppfølgerfilmen ikke har premiere den 16. august likevel fordi man ønsker at publikum skal få større mulighet til å oppdage den første delen av «Horizon» i uken som kommer.

  Den første delen av filmen hadde premiere i slutten av juni og landet kun på en tredjeplass på kinolista i USA etter åpningen.

  Det kvalifiserte til betegnelsen flopp.

  Filmserien har hatt en prislapp på svimlende én milliard kroner. Over 400 millioner av disse har regissør og hovedskuespiller i filmen, Kevin Costner bladd opp fra egen lomme.

  Costner har ikke selv uttalt seg om utsettelsen av oppfølgeren.

  Hovedrolleinnehaver Kevin Costner har også skrevet, produsert og regissert «Horizon: An American Saga - Chapter 1».
  Foto: © 2024 Territory Pictures
 • – Kom til Norge for å danse løs

  – Iført kun en beige, lårkort bodysuit, skulderlang brun parykk og knehøye stiletthæler byr hun på utfordrende, sensuelle og på langt nær akrobatiske bevegelser. Til stor jubel hver gang hun nærmer seg en spagat, eller setter seg ned og twerker, skriver P3-kritiker Sofie Martesdatter Granberg om Doja Cat-konserten på Slottsfjellfestivalen torsdag kveld.