Tyldum: Har drømt om å gå ned den røde løperen helt siden filmskolen

LOS ANGELES (NRK): – Det er fantastisk å være her, sier Morten Tyldum til NRK på vei inn til nattens Oscar-utdeling. I natt kan nordmannen bli historisk ved å ta hjem prisen for beste regi.

Morten og Janne Tyldum på den røde løperen i Hollywood.

SKJEBNENATT: Janne og Morten Tyldum har satset tungt for å lykkes internasjonalt. I kveld kan innsatsen i beste fall krones med opptil flere Oscar-statuetter.

Janne og Morten Tyldum

STOR INTERESSE: Det er ikke bare norsk presse som vil snakke med Morten Tyldum og kona Janne på den røde løperen i kveld.

Foto: Jordan Strauss / Ap
Torill Kove

KAN BLI HISTORISK: Torill Kove vant Oscar for animasjonsfilmen «Den danske dikteren i 2007.» I natt kan hun gjenta bragden.

Foto: Cathrine Elnan / NRK

Regnet siler ned utenfor, og plastpresenningene som er satt opp utenfor Kodak Theater på Hollywood Boulevard truer med å gi etter for vekten av det oppsamlede vannet.

Søndag kveld strømmer filmstjerner og andre bransjefolk søndag kveld over den røde løperen og inn til den 87. Oscar-utdelingen.

På tribunene sitter heldige utvalgte publikummere som har vunnet orkesterplass til å se kjendisene ankomme. Det største hylet så langt i kveld har ikke vært forbeholdt en filmstjerne, men soulmusikeren John Legend og hans kone.

– Fantastisk å være her!

På den røde løperen i kveld er det også langt flere nordmenn enn vanlig.

Fra norsk side er den største spenningen knyttet til Morten Tyldum, som er nominert til beste regi for «The Imitation Game».

– Det er fantastisk å være her, det er noe jeg har drømt om siden jeg gikk på filmskolen, å en dag gå ned den røde løperen, sier Morten Tyldum når NRK huker tak i ham og kona Janne.

Dersom ting går riktig vei for Tyldum i natt, kan han vinne pris for beste regi for «The Imitation Game», som også er nominert i klassen for beste film, så vel som for skuespillerprestasjonene til Benedict Cumberbatch og Keira Knightley.

Selv prøver Tyldum å roe forventningene noe.

– Det som skjer, det skjer. Vi har allerede fått så mye av både priser og nominasjoner, så bare å være her er fantastisk.

Les også: Her startet Morten Tyldum sin karriere

Kove. Håper det blir gøy!

Den norske animatøren Torill Kove kan også bli histoisk i natt ved å ta hjem sin andre Oscar for kortfilmen «Moulton og meg». I 2007 vant hun prisen med «Den danske dikteren».

Når NRK snakker med Kove på vei inn til utdelingen, er hun mest opptatt av å holde skuldrene senket og nyte øyeblikket.

– Jeg har egentlig ikke noen forventninger. Jeg håper det blir gøy, og jeg håper jeg klarer å holde nervene i sjakk sånn at jeg får glede ut av showet og anledningen, sier Kove.

Torill Kove på den røde løperen.

HAR TALEN KLAR: Torill Kove har vært Oscar-nominert før, men jobber fortsatt med å holde nervene i sjakk.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm