Hopp til innhold

Twitter utestenger Alex Jones og Infowars på permanent basis

Twitter utestenger ytre-høyre konspiratorikeren Alex Jones og nettstedet Infowars på permanent basis.

Alex Jones

UTESTENGT: Konspirasjonsteoretiker Alex Jones er nå blant annet utestengt fra Apple, Facebook, Spotify, Youtube og Twitter.

Foto: Jose Luis Magana / AP

– I dag har vi utestengt Alex Jones og InfoWars fra Twitter og Periscope. Vi bestemte oss for å gjøre dette etter å ha fått rapporter om Twitter-meldinger og videoer han postet i går som bryter med våre regler, i tillegg til tidligere regelbrudd, skriver nettstedet i en av flere Twitter-meldinger torsdag kveld.

Laster Twitter-innhold

Jones har de siste dagene vært i Washington D.C. i forbindelse med høringer der Twitter-sjef Jack Dorsey og Facebook-leder Sheryl Sandberg har vitnet.

I en video publisert onsdag på strømmesiden Periscope konfronterte han ifølge CNN Senator Marco Rubio i gangen utenfor høringen i Senatets etterretningskomite, mens han svarte på spørsmål fra journalister.

Skjelte ut journalist

Senere skal han ha skjelt ut CNN-journalisten Oliver Darcy, sammenlignet han med en rotte, og beskyldt han og CNN for å presse sosiale medier til å utestenge folk de ikke liker.

Utestengt

KLIPP: Her er en skjermdump fra klippet der Jones skjeller ut CNN-journalisten Oliver Darcy.

Foto: AP

Tidligere har Twitter fått kritikk for å ikke fjerne innhold fra den omstridte radioverten, etter at Youtube, Apple, Facebook og Spotify fjernet alt innhold som Jones hadde lagt ut i august måned.

Jones, som beskrives som en av nettets aller mest beryktede konspirasjonsteoretikere, har havnet midt i debatten om hva slags ansvar nettgigantene har for innholdet på sidene deres. Siden Jones grunnla Infowars i 1999, har han skaffet seg et stort publikum.

Fikk kritikk

Twitter forklarte at de ikke kastet ut Jones med at han ikke hadde brutt Twitters regelverk.

– Vi kommer til å måle Jones mot samme standard som vi gjør for alle kontoer, og ikke gå til enkelthandlinger som får oss til å føle oss bra i øyeblikket, og som gir næring til nye konspirasjonsteorier, skrev Twitter-sjef Jack Dorsey, som også påpekte at den sosiale mikrobloggtjenesten ikke ønsker «å reagere på ytre press».

Alex Jones

UTE AV TWITTER: Alex Jones fikk lenge være på mikrobloggtjenesten Twitter, men nå mener selskapet han har brutt med deres retningslinjer.

Foto: Skjermdump / Twitter

Samtidig lovet Twitter-sjefen å håndheve plattformens regelverk, dersom Jones skulle gå over streken.

Etter utestengelsen av Jones torsdag, skriver Twitter at de vil fortsette å vurdere informasjon selskapet får om kontoer som potensielt kan være tilknyttet Alex Jones eller Infowars.

– Vi vil gripe inn dersom innholdet bryter med reglene våre, eller hvis andre kontoer benyttes i et forsøk på å omgå forbudet, skriver Twitter.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)