Twitter lover oppvask etter Williams-mobbing

Twitter sier de vil stramme inn retningslinjene etter at dattera til Robin Williams følte seg mobbet bort fra nettsamfunnet i går.

Robin Williams og dattera Zelda i 2011

MOBBET PÅ NETTET: Zelda Williams, her sammen med faren Robin Williams i 2011.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

– Vi tolererer ikke denne type misbruk på Twitter. Vi har suspendert flere brukere fra tjenesten vår, og vil nå gå gjennom våre retningslinjer for tragedier som denne når det gjelder selvskading, personvern og støtte til familiemedlemmer, sier Twitters sikkerhetsansvarlig Del Harvey ifølge Daily Mail.

Etter at faren Robin Williams tok sitt eget liv natt til tirsdag, holdt skuespillerens datter Zelda Williams (25) en aktiv profil på sosiale medier.

Blant annet delte hun flere poster på Twitter og et minneord postet på Tumblr med verden. Aktiviteten fikk flere brukere til å henvende seg direkte til henne – på godt og vondt.

Ble hetset med retusjert bilde

To brukere retusjerte et bilde av Robin Williams til å se ut som om det var tatt umiddelbart etter skuespillerens selvmord, og sendte lenka direkte til Zelda Williams' bruker på Twitter og Instagram.

– Vennligst rapporter @PimpStory og @MrGoosebuster. Jeg er rystet og klarer ikke. Vær så snill, skrev hun i en tweet hun senere slettet, ifølge Washington Post.

De to brukerne ble suspendert fra Twitter, men Williams hadde fått nok. Senere postet hun denne beskjeden, der hun skriver at hun tar en «mulig evig» pause fra Twitter.

Laster Twitter-innhold

Kritisert hetserne tidligere

Zelda Williams i 2014

SATSER SOM SKUESPILLER: Zelda Williams, her på den røde løperen under lanseringen av vårkolleksjonen til klesmerket Abercrombie & Fitch tidligere i år.

Foto: Michael Buckner / Afp

Facebook, som eier Instagram, har også beklaget det inntrufne, og uttaler ifølge Daily Mail at bildet bryter med retningslinjene og at det har blitt «aktivt merket og blir slettet fra både Facebook og Instagram hvis det deles».

Williams jobber som skuespiller i Hollywood, og har totalt 280 000 følgere på Twitter, Instagram og Tumblr.

Dette er ikke første gangen hun blir hetset på nettet. Tidligere i sommer adresserte hun mobberne i en tirade på Tumblr.

– Kjære nett-troll, skrev hun, og kom med sterk kritikk mot de som trakasserer henne på nettet og kaller henne «lesbe» og «jøde».

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Glastonbury er avlyst

    Den britiske mustikkfestivalen Glastonbury er avlyst for andre år på rad, på grunn av koronapandemien. Festivalen er verden største utendørs musikkfestival. Folk som har kjøpt billetter for i år vil kunne bruke dem neste år, opplyser arrangørene.

  • Sperrer kinesisk Twitter-konto

    Twitter har sperret kontoen til Kinas ambassade i USA etter publisering av et innlegg som forsvarer behandlingen av uigurer i Xinjiang der Kina er anklaget for grove menneskerettsbrudd. Meldingen er skjult men ikke fjernet, skriver Bloomberg.