Hopp til innhold

Twitter lover oppvask etter Williams-mobbing

Twitter sier de vil stramme inn retningslinjene etter at dattera til Robin Williams følte seg mobbet bort fra nettsamfunnet i går.

Robin Williams og dattera Zelda i 2011

MOBBET PÅ NETTET: Zelda Williams, her sammen med faren Robin Williams i 2011.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

– Vi tolererer ikke denne type misbruk på Twitter. Vi har suspendert flere brukere fra tjenesten vår, og vil nå gå gjennom våre retningslinjer for tragedier som denne når det gjelder selvskading, personvern og støtte til familiemedlemmer, sier Twitters sikkerhetsansvarlig Del Harvey ifølge Daily Mail.

Etter at faren Robin Williams tok sitt eget liv natt til tirsdag, holdt skuespillerens datter Zelda Williams (25) en aktiv profil på sosiale medier.

Blant annet delte hun flere poster på Twitter og et minneord postet på Tumblr med verden. Aktiviteten fikk flere brukere til å henvende seg direkte til henne – på godt og vondt.

Ble hetset med retusjert bilde

To brukere retusjerte et bilde av Robin Williams til å se ut som om det var tatt umiddelbart etter skuespillerens selvmord, og sendte lenka direkte til Zelda Williams' bruker på Twitter og Instagram.

– Vennligst rapporter @PimpStory og @MrGoosebuster. Jeg er rystet og klarer ikke. Vær så snill, skrev hun i en tweet hun senere slettet, ifølge Washington Post.

De to brukerne ble suspendert fra Twitter, men Williams hadde fått nok. Senere postet hun denne beskjeden, der hun skriver at hun tar en «mulig evig» pause fra Twitter.

Laster Twitter-innhold

Kritisert hetserne tidligere

Zelda Williams i 2014

SATSER SOM SKUESPILLER: Zelda Williams, her på den røde løperen under lanseringen av vårkolleksjonen til klesmerket Abercrombie & Fitch tidligere i år.

Foto: Michael Buckner / Afp

Facebook, som eier Instagram, har også beklaget det inntrufne, og uttaler ifølge Daily Mail at bildet bryter med retningslinjene og at det har blitt «aktivt merket og blir slettet fra både Facebook og Instagram hvis det deles».

Williams jobber som skuespiller i Hollywood, og har totalt 280 000 følgere på Twitter, Instagram og Tumblr.

Dette er ikke første gangen hun blir hetset på nettet. Tidligere i sommer adresserte hun mobberne i en tirade på Tumblr.

– Kjære nett-troll, skrev hun, og kom med sterk kritikk mot de som trakasserer henne på nettet og kaller henne «lesbe» og «jøde».

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober