Twisted Sister til Midnattsrocken

Twisted Sister skal opptre på årets Midnattsrockfestival.

Twisted Sister

Twisted Sister slo gjennom med sin glamrock på 80-tallet.

Foto: Håkon Grav

Dee Snider, Twisted Sister

Dee Snider og Twisted Sister kommer til Midnattsrocken.

Foto: RICH PEDRONCELLI / AP

Twisted Sister ble kjent for hits som «We’re Not Gonna Take It» og «I Wanna Rock», med tilhørende forseggjorte musikkvideoer.

Flere headlinere klare

Bandet ble dannet i 1973 i New York og har hentet inspirasjonen fra blant andre Kiss, Alice Cooper, Lou Reed og David Bowie.

Midnattsrocken 2009 går av stabelen i tidsrommet 9.-12. juli og til nå er følgende artister offentliggjort: Deep Purple, Twisted Sister, Kaizers Orchestra og CC Cowboys.

Brennelvneset

Midnattsrocken er en utendørs musikkfestival som arrangeres på Brennelvneset innerst i Porsangerfjorden i Finnmark.

Festivalen ble første gang arrangert i 1984. Siden den gang har mange store artister fra både inn- og utland stått på scenen. Blant annet har festivalen tidligere hatt besøk av Europe, Turboneger, Fish, Kamelot, Imperiet, Mari Boine og Kurt Nilsen.

Kulturstrøm

  • Roy Jacobsen roses i Storbritannia

    Britiske Times Literary Supplement setter Roy Jacobsens «Rigels Øyne» på sin liste over årets beste romaner i 2020. Den norske forfatteren omtales som en romanforfatter i verdensklasse. Boka er den tredje i en serie på så langt fire romaner.

  • Pris til Nasjonalbiblioteket

    Nasjonalbibliotekets faste utstilling «Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie» har vunnet en av de største prisene ved London Design Awards 2020. Roald Amundsens Sydpolbrev og håndskrevne Edvard Grieg-noter er blant gjenstandene som er stilt ut i Oslo.

    Kronprins Haakon Âpner Nasjonalbibliotekets utstilling.
    Foto: Terje Bendiksby / NTB