NRK Meny
Normal

TVNorge-konflikt fortsatt fastlåst

Canal Digital og Discovery Networks er fortsatt ikke enige om en avtale for 13 norske TV-kanaler som natt til mandag gikk i svart. Tirsdagens møte endte uten løsning.

Canal Digital-blackout

BLACKOUT: 13 norske TV-kanaler gikk i svart da den gamle distribusjonsavtalen mellom Canal Digital og Discovery utløp natt til mandag. Partene har så langt ikke blitt enige om en ny avtale.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Konflikten mellom Discovery og Telenor er fortsatt fastlåst, halvannet døgn etter at pengekrangelen førte til at 13 norske TV-kanaler ble gjort utilgjengelig for Canal Digitals kunder.

– Telenors posisjon uendret

Både VG og Dagbladet meldte tirsdag ettermiddag at det var bevegelse i striden, og at partene var i nye møter.

Det møtet kom det lite ut av, ifølge Discoverys kommunikasjonssjef Espen Skoland.

– Det var vi som ba om et møte i dag, og det er nå gjennomført. Det eneste som kom ut av møtet, er at Telenor nok en gang bekreftet at deres posisjon er uendret, skriver Skoland i en e-post til NRK.

Telenor ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Uenige om å være uenige

Espen Skoland

BRÅSTANS: Telenor har ikke veket en tomme, hevder kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

Foto: Jeton / TVNorge

Striden står om hvor mye Telenor-eide Canal Digital skal betale for Discoverys TV-kanaler, som inkluderer TVNorge, Fem, Max og Eurosport.

Tirsdag hardnet striden til da det ble klart at Telenor og dets underselskaper trekker all reklame fra Discoverys TV-kanaler.

Ifølge Skoland var Telenors tilbud tirsdag uendret, og består i å videreføre distribusjonen av Discovery-kanalen på samme prisvilkår som under den gamle avtalen fra 2010.

Telenors kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø sa tirsdag ettermiddag til Dagbladet at de hadde kommet med et nytt forslag til løsning. Den oppfatningen deler ikke Skoland i Discovery.

– Det fremstår som merkelig at Telenor i media påstår de har kommet med et nytt forslag til løsning. Det er altså ikke tilfelle. De har ikke beveget seg ett øre de siste to ukene.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.