NRK Meny
Normal

Tviler på at Bieber-exit var planlagt

– Dette er typisk for barnestjerner med bare ja-folk rundt seg, sier høyskolelektor Dag Inge Fjeld.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen.

Hadde Justin Bieber og hans stab planlagt å storme av scenen etter bare én låt? Spekulasjonene er mange etter at superstjernen forlot scenen etter en relativt uskyldig episode , nemlig at han ble forhindret i å tørke opp vannsøl på scenen.

– Verden gir blaffen

PR-ekspert Jarle Aabø presenterte følgende resonnement på NRK Kulturnytt tirsdag:

– Bieber er på en PR-turné, og alt som skjer er PR og markedsføring. Han prøvde seg på en liten vri i Spania for å selge plata si med å gå ut fra et radiostudio, men det var det ingen som brydde seg om. Han går ikke av scenen i affekt på grunn av litt vannsøl, når han tidligere har fullført konserter med brukket bein, sier Aabø, og konkluderer:

– Han trenger en skandale for å selge sin plate. Han skapte skandalen i Norge, og den gikk verden rundt. Kanskje noen ble litt fornærmet i Norge, men det gir verden blaffen i.

Jarle Aabø

PLANLAGT: PR-ekspert Jarle Aabø mener Biebers exit fra konserten på Chateau Neuf var planlagt.

Foto: Johnny Syversen
Dag Inge Fjeld

IKKE PLANLAGT: Dag Inge Fjeld ved Markedshøyskolen sier at Bieber er i ferd med å bli en risikoartist, og at det ikke var meningen.

Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no

– Bare ja-folk rundt seg

PR-ekspert og rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, sier mye av det samme til TV 2. Men hans kollega, høyskolelektor Dag Inge Fjeld ved samme skole, er helt uenig i at dette var planlagt:

– Han har vært barnestjerne og blitt multimillionær i veldig ung alder. Dette er typisk for barnestjerner med bare ja-folk rundt seg, som får leve ut alle muligheter. Etter hvert blir de litt for slitne når de skal anstrenge seg og holde en konsert, sier Fjeld.

Men Aabø mener altfor mye peker mot at dette var planlagt:

– Det gikk ikke mange minuttene fra han gikk av scenen til han la ut en veloverveid beklagelse. Dette ser ut til å være planlagt i detalj opp mot platesalg, og det er nesten naivt å ikke tro at dette er et PR-stunt, slår han fast.

(Artikkelen fortsetter)

Laster Instagram-innhold

Risikoartist

Få dager etter konserten slapp Bieber låten «I'll Show You» hvor teksten handler om hvor tøft det kan være å være superstjerne. Fjeld avviser at Bieber gikk av scenen på grunn av låten.

– Låten handler om de siste tre årene som har gått, og alt det surret han har vært borti, sier Fjeld.

Han mener dessuten at det er en risikosport for Biebers management dersom de skulle planlegge å avbryte konserter.

– Forretningsmessig henger ikke dette på greip, for nå blir det en risiko å ta for alle som skal arrangere Bieber-konserter. Forsikringspremier går opp, og da han spilte i London i O2 Arena ble han kraftig bøtelagt fordi han var to timer forsinket.

TV 2, som hadde rettighetene til å sende den avbrutte konserten, vil ikke kommentere saken. Heller ikke plateselskapet Universal har svart på NRKs henvendelser.

Kulturstrøm

 • Lei av «trist gut»-stempel

  James Blake har alltid vore kjent for å uttrykkje store kjensler, men no har artisten sett seg lei av å alltid bli stempla som ein «trist gut» kvar gong han snakkar om kjenslene sine. I helga posta han ein tweet der han tar eit oppgjer med det han skildrar som «eit usunt og problematisk uttrykk».

  Laster Twitter-innhold
 • Ønsker folk skal huske bandet

  Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

  Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
  Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK