TV2 har kjøpt OL-rettighetene

TV2 sender vinter-OL i Sotsji i 2014 og sommer-OL i Rio i 2016. Det bekrefter Alf Hildrum, sjef i TV2.

Alf Hildrum

Alf Hildrum under VM på ski i Holmenkollen - som NRK hadde rettighetene til.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Selv om satsingen til TV 2 innebærer betalingsordninger både på TV og på nett, lover TV2-sjef Alf Hildrum at de viktigste begivenhetene blir gratis.

– De store begivenhetene og der Norge har medaljekandidater skal fortsatt være gratis. Mye av dette vil gå på hovedkanalen vår. Men i tillegg skal de som er spesielt interessert i sport få et tilbud som ikke eksisterer i dag, sier Hildrum.

I alle kanaler

– Vi har kjøpt rettighetene til OL i 2014 og 2016. Vi skal vise det på TV, men også på nett og mobil slik at dette blir en større opplevelse enn noen gang før, sier Hildrum.

NRK sitter på rettighetene til ski resten av sesongen. Sportssjef Bjørn Taalesen mener det er uproblematisk.

– Nei, tvert imot. Det eneste NRK gjør ved å vise dette før OL er å promotere vår kommende OL dekning, sier sportssjef Bjørn Taalesen til TV2.no.

Frp: – Godt fornøyde

Øyvind Korsberg (Frp)

Øyvind Korsberg og FrP mener det er bra at NRK mister OL.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Frp er godt fornøyde med at en kommersiell kanal vant fram denne gangen.

– Det vitner om at det er en sunn konkurranse mellom mediebedriftene, siden NRK er finansiert med lisenspenger, sier Øyvind Korsberg til NRK.no.

– Er det uheldig at nordmenn kanskje må betale for å se OL?

– Jo, men det gjør de jo allerede når de betaler NRK-lisens. Det er mange som tror at det er gratis å se på NRK, men alle må jo betale lisensavgift for å ha TV. Derfor er det grunnlag for å se om det mulig å gjøre noe med NRK-lisensen og å få redusert den, sier Korsberg.

Høyre: – Synd

Olemic Thommesen

Olemic Thommesen representerer Høyre.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Olemic Thommessen i Høyre mener det er synd at NRK ikke lenger sitter på rettighetene.

– Det er fordi jeg synes mange vil oppfatte sendinger fra OL som en viktig begivenhet og som bør være tilgjengelig for det allminnelige publikum som en del av de åpne ordningene. Og så gjenstår det å se hva som vil være betingelsene for TV2. Og da håper jeg at det ikke blir en betal-TV ordning, sier Thommessen.

Han mener det er viktig at NRK er til stede på de store begivenhetene.

– Oppslutningen om NRK som offentlig finansiert virksomhet vil være avhengig av de formidler et av de viktigste arrangementene, tror Thommessen.

Kulturstrøm

 • Musti om Tøyen

  Hun lager musikk med tekster om annerledeshet, vennskap og identitet. Musti vant to priser under årets Spellemann: Årets gjennombrudd og Årets hip hop.

  Artisten Musti (Ugbad Mustafa) har vokst opp på Tøyen i Oslo. Hun lager musikk med tekster om annerledeshet, vennskap og identitet. Musti vant to priser under årets Spellemann: Årets gjennombrudd og Årets hip hop.
 • Skuespiller leder på meningsmåling

  Filmstjernen Matthew McConaughey ville fått stemmen til 45 prosent av de registrerte velgerne i Texas dersom han hadde stilt opp i guvernørvalget. Dagens republikanske guvernør Greg Abbott får 33 prosents støtte i målingen fra Dallas Morning News.

  Kate Hudson og Matthew McConaughey
  Foto: Vince Valitutti / Vince Valitutti