Hopp til innhold

TV2 betalte reise og opphold for Irving

Den omstridte forfatteren David Irving har fått reise og opphold betalt av TV2. Tidligere i dag ble Irving intervjuet til programmet Tabloid.

David Irving ankommer Oslo
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- David Irving har fått betalt flyreise og opphold av TV2, sier Ida Kalheim, redaksjonssjef i Tabloid, til NRK.

Dekket utgiftene

Ida Kalheim, redaksjonssjef, Tabloid TV2

Ida Kalheim, redaksjonssjef, Tabloid TV2.

Foto: NRK

Kalheim sier det er vanlig å betale reise og opphold for gjester til Tabloid.

- Det ble det tatt en avgjørelse på at han skulle få dekket disse utgiftene, legger redaksjonssjefen til.

Irving har ikke fått betalt for selve intervjuet sier Kalheim. TV 2 har bedt forfatteren komme en dag tidligere enn planlagt, fordi han likevel skulle til Norge. Kalheim sier til NRK at hun ikke vet hvem som står bak foredraget Irving skal holde på Lillehammer.

David Irving er kjent for å benekte Holocaust, og ble møtt av demonstranter på vei til og fra intervjuet med TV2 i Oslo sentrum tidligere i dag.

Ordnet transport

Kalheim sier at TV2 ordnet transporten for Irving fra Gardermoen til Oslo sentrum. Og legger til at tv-kanalen ikke la seg opp i politiets oppgaver på flyplassen.

LES: Venter flere hundre nazister

Ikke uvanlig

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold sier det ikke er uvanlig at gjester i slike programmer får betalt for reise og opphold.

- Å betale reise og opphold for en gjest til et program er ikke i strid med god presseskikk, sier Kokkvold.

Han mener at dersom det er inngått ekslusive avtaler om at Irving ikke får uttale seg til andre medier, er det i strid med god presseskikk.

- Forøvrig syntes jeg det er riktig å slippe David Irving til i media, men journalistene må ikke opptre som mikrofonstativer. De må stille kritiske og relevante spørsmål, legger Kokkvold til.

Han legger til at det gjenstår å se intervjuet før han kan uttale seg om det.

Kulturstrøm

 • Oslo Pride takker for støtten

  Oslo Pride har mottatt støtteerklæringer fra inn- og utland i løpet av den siste uken etter masseskytingen natt til lørdag.

  – I løpet av de siste dagene har vi fått mye støtte. Det setter vi enormt pris på. Jeg er sikker på at støtten også vil være der når det er trygt å samle skeive i Oslos gater til et stort arrangement igjen, sier leder av Oslo pride, Inger Kristin Haugsevje.

  Oslo pride opplyser dette i ei pressemelding og skrive at de ikke vil arrangere noe i juli måned.

  Statsråder og det skeive miljøet i dialogmøte
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Enormt stor pengebruk på festivaler i sommer

  Forbruket på mat og drikke og annet tilbehør på festivaler i sommer har økt med over 60 prosent sammenlignet med normalsommeren 2019, ifølge Bankaxept.

  – At festivaler og konserter går så bra, tyder på at mange har fått litt brakkesyke etter to år med oppussing og sofatilværelse med familien, sier leder Kjetil Bøe for Bankaxept i en pressemelding.

  I juni omsatte festivalene for 140 millioner kroner. Det er 85 millioner kroner mer enn i juni i normalåret 2019.

 • Subwoofer med ny låt på VG-lista

  En av opptredene som sørget for mest hopping under «VG-lista Rådhusplassen» var Subwoolfer. Nå tar duoen turen også til Trondheim og Bergen.

  Med seg på turnéen tar de maskerte ulvene en splitter ny låt. Til tross for at gruppen tidligere har uttalt at de bare kom til jorden for å vinne Melodi Grand Prix, har de bestemt seg for å bli her en liten stund til.