TV2 betalte reise og opphold for Irving

Den omstridte forfatteren David Irving har fått reise og opphold betalt av TV2. Tidligere i dag ble Irving intervjuet til programmet Tabloid.

David Irving ankommer Oslo
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- David Irving har fått betalt flyreise og opphold av TV2, sier Ida Kalheim, redaksjonssjef i Tabloid, til NRK.

Dekket utgiftene

Ida Kalheim, redaksjonssjef, Tabloid TV2

Ida Kalheim, redaksjonssjef, Tabloid TV2.

Foto: NRK

Kalheim sier det er vanlig å betale reise og opphold for gjester til Tabloid.

- Det ble det tatt en avgjørelse på at han skulle få dekket disse utgiftene, legger redaksjonssjefen til.

Irving har ikke fått betalt for selve intervjuet sier Kalheim. TV 2 har bedt forfatteren komme en dag tidligere enn planlagt, fordi han likevel skulle til Norge. Kalheim sier til NRK at hun ikke vet hvem som står bak foredraget Irving skal holde på Lillehammer.

David Irving er kjent for å benekte Holocaust, og ble møtt av demonstranter på vei til og fra intervjuet med TV2 i Oslo sentrum tidligere i dag.

Ordnet transport

Kalheim sier at TV2 ordnet transporten for Irving fra Gardermoen til Oslo sentrum. Og legger til at tv-kanalen ikke la seg opp i politiets oppgaver på flyplassen.

LES: Venter flere hundre nazister

Ikke uvanlig

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold sier det ikke er uvanlig at gjester i slike programmer får betalt for reise og opphold.

- Å betale reise og opphold for en gjest til et program er ikke i strid med god presseskikk, sier Kokkvold.

Han mener at dersom det er inngått ekslusive avtaler om at Irving ikke får uttale seg til andre medier, er det i strid med god presseskikk.

- Forøvrig syntes jeg det er riktig å slippe David Irving til i media, men journalistene må ikke opptre som mikrofonstativer. De må stille kritiske og relevante spørsmål, legger Kokkvold til.

Han legger til at det gjenstår å se intervjuet før han kan uttale seg om det.

Kulturstrøm

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP
 • Japaner giftet seg med hologram

  En japansk mann har giftet seg med en dataanimert figur i form av et hologram. Under vielsen var bruden til stede i form av en dukke. Ifølge Reuters har 4000 japanere inngått slike uoffisielle giftermål med datafigurer.

  Laster Twitter-innhold
 • Ni timers orgelmaraton i Stavanger

  Nils Henrik Asheim ble utnevnt til ridder av 1. klasse i høst, og fikk nettopp Nordisk råds musikkpris. I morgen topper han suksess-året med orgelmaraton i Stavanger konserthus.

  Åtte organister skal framføre Olivier Messians samlede verker. Minutt for minutt.