NRK Meny
Normal

TV-ritualer i endring

I flere år har vi fått høre at TV-tittere i framtida vil skreddersy sin egen fjernsynshverdag, og nå finnes teknologien som gjør dette mulig.

Svisj i Microsoft mediasenter
Foto: NRK

Hør Kurer 102: TV-ritualer i endring

I denne utgaven av Kurer spør vi hva som skjer med oss når vi ikke lenger benker oss foran TV-en og ser de samme programmene samtidig.

I programmet møter du medieforsker Espen Ytreberg. Han er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og forteller oss om medieritualer før og nå.

Iacob Prebensen som er medieanalytiker i NRK Forskningen gir oss innsikt i hvor vanlig eller uvanlig det er å skreddersy TV-hverdagen sin, og han hjelper oss også med tekniske forklaringer.

Martin Johan Eggan og sønnen Marius (9) viser fram sitt mediasenter og forklarer hvordan det har endra deres TV-vaner.

Programleder er Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Vant pris under Oslo Runway

    Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

  • Den første filmplakaten

    Verdens første filmplakat skal selges på auksjon. Plakaten er for den første visningen av Lumière-brødrenes filmer i Paris in 1895, og markere dermed starten på den moderne filmepoken, skriver The Guardian. Plakaten er designet av Henri Brispot, og viser publikum på vei til å se bevegelige bilder på skjerm for aller første gang. Plakaten forventes solgt for over en halv million kroner.