Hopp til innhold

TV-ankeret lekser opp for islamist på direkten

Det libanesiske nyhetsankeret gjorde kort prosess da intervjuobjektet sa at det var under hans verdighet å bli intervjuet av en kvinne. Klippet er nå sett over 5 millioner ganger på Youtube.

TV-anker lekser opp for islamistleder

Nyhetsanker Rima Karaki avbryter intervjuet med Hani al-Sibai når hun blir bedt om å holde kjeft.

Foto: Faksimile fra Youtube

Intervjuet på den libanesiske TV-kanalen Al JAdeed har på få dager spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

Klippet viser et intervju som nyhetsanker Rima Karaki gjør med den londonbaserte islamisten Hani al-Sibai, og temaet er påstandene om at kristne tilslutter seg IS.

Når nyhetsanker Karaki avbryter al-Sibai i hans svar, og ber ham holde seg til temaet på grunn av tidsnød, reagerer intervjuobjektet sterkt på å bli avbrutt.

Han slår fast at han har til hensikt å svare akkurat slik det passer ham, og at det er under hans verdighet å bli intervjuet av en kvinne. Han ber også nyhetsankeret om å holde kjeft.

Karakis svar på dette er å avbryte intervjuet.

– Hvordan kan en respektert sjeik som deg be en TV-programleder om å holde kjeft? Enten er det gjensidig respekt, eller så er dette intervjuet over, sier hun.

Se intervjuet her:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober