NRK Meny
Normal

TV-ankeret lekser opp for islamist på direkten

Det libanesiske nyhetsankeret gjorde kort prosess da intervjuobjektet sa at det var under hans verdighet å bli intervjuet av en kvinne. Klippet er nå sett over 5 millioner ganger på Youtube.

TV-anker lekser opp for islamistleder

Nyhetsanker Rima Karaki avbryter intervjuet med Hani al-Sibai når hun blir bedt om å holde kjeft.

Foto: Faksimile fra Youtube

Intervjuet på den libanesiske TV-kanalen Al JAdeed har på få dager spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

Klippet viser et intervju som nyhetsanker Rima Karaki gjør med den londonbaserte islamisten Hani al-Sibai, og temaet er påstandene om at kristne tilslutter seg IS.

Når nyhetsanker Karaki avbryter al-Sibai i hans svar, og ber ham holde seg til temaet på grunn av tidsnød, reagerer intervjuobjektet sterkt på å bli avbrutt.

Han slår fast at han har til hensikt å svare akkurat slik det passer ham, og at det er under hans verdighet å bli intervjuet av en kvinne. Han ber også nyhetsankeret om å holde kjeft.

Karakis svar på dette er å avbryte intervjuet.

– Hvordan kan en respektert sjeik som deg be en TV-programleder om å holde kjeft? Enten er det gjensidig respekt, eller så er dette intervjuet over, sier hun.

Se intervjuet her:

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz