TV-ankeret lekser opp for islamist på direkten

Det libanesiske nyhetsankeret gjorde kort prosess da intervjuobjektet sa at det var under hans verdighet å bli intervjuet av en kvinne. Klippet er nå sett over 5 millioner ganger på Youtube.

TV-anker lekser opp for islamistleder

Nyhetsanker Rima Karaki avbryter intervjuet med Hani al-Sibai når hun blir bedt om å holde kjeft.

Foto: Faksimile fra Youtube

Intervjuet på den libanesiske TV-kanalen Al JAdeed har på få dager spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

Klippet viser et intervju som nyhetsanker Rima Karaki gjør med den londonbaserte islamisten Hani al-Sibai, og temaet er påstandene om at kristne tilslutter seg IS.

Når nyhetsanker Karaki avbryter al-Sibai i hans svar, og ber ham holde seg til temaet på grunn av tidsnød, reagerer intervjuobjektet sterkt på å bli avbrutt.

Han slår fast at han har til hensikt å svare akkurat slik det passer ham, og at det er under hans verdighet å bli intervjuet av en kvinne. Han ber også nyhetsankeret om å holde kjeft.

Karakis svar på dette er å avbryte intervjuet.

– Hvordan kan en respektert sjeik som deg be en TV-programleder om å holde kjeft? Enten er det gjensidig respekt, eller så er dette intervjuet over, sier hun.

Se intervjuet her:

Kulturstrøm

 • Kinoklar katastrofefilm

  Filmen «Greenland» handler om et samfunn som raskt kollapser når en komet er på kollisjonskurs med jorda. – En skremmende og engasjerende katastrofefilm for den som tør utsette seg for den, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen. Terningkast 4.

  Bilde fra filmen "Greenland".
  Foto: SF Studios
 • Slik blir Kim Friele-skulpturen

  Kunstner Lina Viste Grønli skal lage skulpturen til ære for Kim Friele, Norges første åpent homofile. Grønli vant konkurransen som er første i en satsing for å få flere kvinner på sokkel i Bergen. Skulpturen er formet som tre benker med bokstavene KIM, og er en referanse til at Friele i sin ungdom satt på en benk og speidet etter andre homofile.

  Skisse av tre benker formet som bokstavene KIM som skal settes opp i Bergen
  Foto: Bergen kommune / Linda Viste Grønli