NRK Meny
Normal

TV 2 vil kutte 350 millioner kroner innen 2020

TV 2-sjef Olav T. Sandnes avholdt i dag allmøte med sine ansatte.

TV 2

TV 2: NRK erfarer at TV 2 vil kutte 350 millioner kroner de neste årene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Olav Terjeson Sandnes er ny sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

SJEF: TV 2-sjef Olav Terjeson Sandnes holdt i dag et allmøte med sine ansatte.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix

I flere måneder har styret, ledelsen og tillitsvalgte i TV 2 jobbet med strategiplanen «TV 2 i 2020».

I dag ble den lagt frem av TV 2-sjef Olav T. Sandnes på allmøter i Bergen og Oslo, og det var på forhånd forventet at Sandnes ville informere om omfattende kutt og nedbemanninger.

På allmøtet ble de ansatte fortalt at TV 2 vil kutte 350 millioner kroner innen 2020.

–​ Vi har identifisert et behov for en lønnsomhetsforbedring i TV 2 på 350 nillioner kroner frem mot 2020. TV 2 er akkurat nå i for høy grad satt opp for det TV-markedet vi har vært en del av, ikke det TV-markedet vi skal gå inn i, skriver Sandnes i en pressemelding.

Det er foreløpig ikke klart hvor mange årsverk dette eventuelt tilsvarer, men ifølge NTB vil konkrete tiltak bli varslet i midten av september. Samtlige ansatte vil også få tilbud om å søke om sluttpakker.

– Hvordan en omorganisering vil se ut og selve omfanget av bemanningsreduksjoner er ikke identifisert enda, men vi velger allerede i dag å informere om at de som ønsker en sluttpakke vil få mulighet til å søke om dette, skriver Sandnes.

På allmøtet ble det opplyst at det skal bli færre ledere og færre medarbeidere i selskapet.

Nett-satsing

TV 2 ønsker også å satse mer på tjenesten TV 2 Sumo, blant annet ved å tredoble antall abonnementer innen 2020.

Ifølge bransjenettstedet Kampanje henter TV 2 i dag ut en omsetning på nærmere 500 millioner kroner på strømmetjenesten på en base som består av omkring 350.000 abonnenter

– Gradvise endringer

Ifølge Sandnes handler strategiplanen om å ruste seg best mulig for fremtiden.

– Tiden for gradvise endringer i bransjen er over og tiden for gradvise endringer i TV 2 vil også være ved veis ende. Nå handler det om å ruste oss best mulig for videre vekst, sier han.

Varslet store kutt

På mandag skrev Kampanje at planene for «TV 2 i 2020» innebar en omstrukturering av hele organisasjonen med kutt på flere hundre millioner kroner.

En person sentral arbeidet med den nye strategiplanen har vært Harald Knoph, som ble ansatt som kanalens strategidirektør i januar.

I fjor hadde TV 2 driftskostnader på 3,4 milliarder kroner og et overskudd før skatt på 382 millioner kroner.

TV 2 har allerede strammet inn bemanningen med et titalls personer i programavdelingen og den tekniske staben i Bergen og i C More så langt i år.

Saken oppdateres.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!