TV 2 mister fotballrettighetene

Discovery har kjøpt TV-rettighetene for eliteserien og 1. divisjon fotball for perioden 2017–2022. Selskapet skal samarbeide med VG.

Eliteserien

Fra og med 2017 mister TV 2 rettighetene til å vise Rosenborg og de andre lagene i den norske eliteserien.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

De norske fotballrettighetene fra 2017 og seks år framover er kjøpt av Discovery Networks. Kampene skal i hovedsak vises på Eurosport Norge og Max, mens hovedkamper skal vises på TVNorge.

– Dette er en milepæl og et historisk vendepunkt i vår sportssatsing, sier sjef for TVNorge og Discovery Networks Norway, Harald Strømme, i en pressemelding.

La 2,4 milliarder på bordet

Harald Strømme

Harald Strømme i Discovery har slått seg sammen med VG og sikret seg rettighetene til eliteserien.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Discovery har med seg VG på laget, og planen er at de skal lage daglige sportsnyheter på nett og TV alle ukedager. Rettighetsavtalen skal være den største i norsk idrettshistorie.

Ifølge Kampanje legger Discovery og VG nå 2,4 milliarder kroner på bordet.

– Vår ambisjon er å gi mer fotball til folket, og gjøre norsk fotball mer tilgjengelig. Sammen med VG og hele Fotball-Norge, inklusive klubber og supportere, skal vi løfte interessen og engasjementet for norsk toppfotball. Dette blir i det hele tatt et prosjekt i samarbeidets ånd, sier Harald Strømme i Discovery.

Fotballpresident Yngve Hallén er godt fornøyd med den nye avtalen.

– Vi har allerede et godt samarbeid med Discovery om landslagsrettighetene, og det faktum at de har kjøpt rettighetene til fire OL viser at de satser tungt på sport, sier Hallén.

Skuffelse i TV 2

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV2.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 er skuffet, men er glad for at de har engelsk fotball.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

TV 2 har rettighetene til og med neste sesong, men mister dem nå til pengesterke Discovery. Nyhetsredaktør i TV 2 Jan Ove Årsæther sier at de er veldig skuffet.

– Vi la inn etter det vi mener er et godt bud med tanke på innhold og penger. Men den summen Discovery la på bordet var vi ikke i nærheten av, sier han til NRK.

TV 2 sikret seg for to måneder siden rettighetene til Premier League i tre år framover, og skal da ha lagt over halvannen milliarder kroner på bordet.

Årsæther i TV 2 sier at de er fornøyd med å ha engelsk fotball, som han selv vurderer som de mest attraktive fotballrettighetene.

– Det kommer også andre rettigheter for salg etter jul. Hva slags portefølje vi vil ha neste år når avtalen med norsk fotball går ut vet vi ikke. Det kan hende vi har andre rettigheter, sier Årsæther, og presiserer at de fortsatt sitter på rettighetene til norsk fotball neste sesong.

– Er det aktuelt å kvitte seg med den gjenværende sesongen?

– Det er ikke en aktuell problemstilling. Vi har nettopp sikret rettighetene gjennom kjøpet av C More i sommer, og siden den gang har vår satsing vært vellykket. Vi kommer til å gi gass fremover også.

Kulturstrøm

 • Karnevalet i Rio starter fredag

  Flere millioner turister og fastboende er ventet til karnevalet i Brasil. Folkefesten varer seks dager til ende. Én av de store attraksjonene er konkurransen mellom byens sambaskoler i den berømte paraden.

  Sambadansere under fjorårets karneval i Rio.
  Foto: CARL DE SOUZA / AFP
 • Vil ikke hindre riving av Y-blokka

  Fylkesmannen vil ikke hindre riving av Y-blokka. Det er klart etter behandlingen av klagen mot Oslo kommune. Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup sier til NRK at de samtidig har mottatt varsel om det kommende søksmålet mot staten, og har ingen ytterligere kommentarer til saken.

  Y-blokka
  Foto: NRK / NRK