NRK Meny
Normal

TV 2-ledelsen tar avstand fra Wathne-intervju

I en internmelding søndag kveld, tar ledelsen i TV 2 avstand fra Davy Wathnes uttalelser etter oppsigelsen.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand møtte pressen etter allmøtet i TV 2.

BREDT OMFANG AV VARSLINGER: Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 Sarah Willand, skriver at varslinger har kommet fra både menn og kvinner.

Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

«Vi vil likevel være tydelige på at vi i ledelsen tar avstand fra hvordan Davy valgte å kommentere konkrete hendelser i TV 2 – både i Dagsnytt 18 fredag og senere intervjuer. Dette er også formidlet direkte til Davy».

Dette er noe av innholdet i en internmelding som ble sendt ut av organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 Sarah Willand, til kanalens ansatte søndag kveld.

Saken ble først omtalt av DN som har fått tilgang til meldingen.

Varslinger fra både menn og kvinner

– Dette var en intern melding til våre medarbeidere. Den ønsker vi ikke å gi en ytterligere kommentar til, skriver Willand til NRK på en tekstmelding.

Det ble torsdag forrige uke kjent at Wathne slutter i TV 2, grunnet grov språkbruk og «sexistisk» og «trakasserende» oppførsel. Dette skal ha gjort det vanskelig for flere av kollegene å forholde seg til Wathne.

I et intervju med NRK på Dagsnytt fredag, forteller Wathne om flere episoder med TV 2-kolleger.

– Når det kommer til humor og sjargong, reagerer de på det sexistiske. Det synes jeg er trist og leit, fordi jeg har aldri selv oppfattet at jeg har opptrådt med slibrigheter Når vi sitter flere menn før Fotballekstra-sending, så er vi kanskje ikke så taktfulle og respekterende nok til å holde tonen på en slikt nivå som unge kvinner er komfortable med, sa Wathne til NRK.

SLIBRIGHETER: Se deler av Davy Wathnes intervju i NRKs Dagsnytt 18 fredag.

Willand understreker i internmeldingen at det ikke vil få negative konsekvenser å varsle om arbeidsforhold. Hun nevner videre at alle har et arbeidstakervern, og at berørte skal få nødvendig oppfølging.

«Vi har vært åpne om at det er et bredt omfang av varslinger som var årsaken til dialogen med Davy. Det vil si at varslingene kommer fra flere steder, fra både menn og kvinner og i ulike posisjoner og fagmiljøer» skriver Willand.

– Ferdig med saken

Til DN sier den tidligere sportssankeren at hans tid i TV 2 er over, og henviser til Willand for flere spørsmål.

– Jeg har sluttet i TV 2, er ute derfra og er ferdig med saken, sier Wathne.

Han beklaget torsdag at kolleger hadde oppfattet ham på denne måten.

– Det er klart det er vondt for meg høre at jeg har vært en miljøforurenser hos TV 2, og at kvinnelige kolleger har gruet seg til å komme på jobb på grunn av meg. Jeg kan skjønne at min røffe tone kan bli oppfattet feil, og at enkelte da kan se på meg som "en gammel gris", sa han da til NRK.

Wathne valgte selv å slutte i kanalen før ledelsen hadde behandlet saken ferdig.

Flere TV 2-saker

TV 2 har i kjølvannet av MeToo-kampanjen hatt flere saker oppe.

Aleksander Schau

OVERRASKET: Medieprofil Aleksander Schau under Ukeslutt tidligere i høst etter hans Twitter-remse om seksuell trakassering og overgrep. Han sier der at han ble overrasket over at omfanget var så stort.

Foto: Truls Antonsen / NRK

Radioprofil Aleksander Schau tvitret tidligere i høst en rekke meldinger om seksuell trakassering og overgrep i mediebransjen, hvor fem av sakene var fra TV 2.

Det er også blitt kjent at sportsredaktør Vegard Jansen Hagen kjente til en trakasseringssak uten å gripe inn. Hagen er nå sykemeldt.

«Det gjør vondt å ta et generaloppgjør slik vi gjør nå, men det er nødvendig», skriver Willand til de ansatte søndag.

Kulturstrøm

 • Siri Aurdals skulpturer reiser ut

  81-åringen får sitt internasjonale gjennombrudd nå. «Siri Aurdal gjør enestående comeback i kunstverden.» Det skrev Svenska Dagbladet da Malmö konsthall åpnet den hittil største utstillingen til den norske skulptøren. Den 20 x 40 meter store installasjonen «Continuum» er laget av samme type rør som ble anvendt i den norske oljeindustrien på 60-tallet. Siri Aurdal skapte også stor oppmerksomhet med en annen gigantisk skulptur skapt av industrirør på den Nordiske Paviljongen under den biennalen i Venezia i fjor. Hun er også aktuell med en utstilling på Skissernas museum i Lund i Sverige. Utstillingene er åpne til slutten av august.

  Skulptur av Siri Aurdal på Malmø kunsthall
  Foto: Helene Toresdotter
 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag