Hopp til innhold

TV 2 får ikke vise Justin Biebers skandalekonsert

TV 2 får ikke tillatelse fra Universal Music Norge og artistens ansvarlige til å vise Justin Biebers eneste låt på norsk jord.

Justin Bieber går av scenen på Chateau Neuf

GIKK AV: Justin Bieber ble irritert på publikum under den eksklusive Oslo-konserten 29. oktober, og forlot scenen etter kun én låt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Justin Bieber skulle spille en eksklusiv showcase-konsert for norske fans i Oslo, men endte i stedet opp med å forlate scenen etter én låt på grunn av vann på scenen.

TV 2 skulle etter planen sende konserten på TV i disse dager, men sto altså igjen med bare én låt. Den får de ikke vise.

– Vi skulle gjerne vist låten som Bieber gjorde for fansen før han gikk av scenen. Dessverre har ikke Universal Music Norge og artistens ansvarlige gitt oss tillatelse til dette, Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2.

Nekt fra plateselskap og management

Selv om TV 2 ønsket å vise mest mulig, og alt de sitter på av låtmateriale, må kanalen vike for avtaler som var gjort med Biebers management og plateselskap.

– For å få ham til Norge måtte de ha muligheten til å justere på slike ting. Det har vært en del runder fram og tilbake de to siste ukene, sier Dahl til NRK.

Kommunikasjonssjefen understreker at TV 2 er fornøyd med dokumentaren, som skal sendes rett etter morgendagens Senkveld.

– Vi omtaler hendelsen, og har en rekke eksklusive bilder fra konserten på Chateau Neuf, så vi føler vi står godt inne for det redaksjonelt. Dokumentaren skaper ikke noe glansbilde av Justin Bieber, men beskriver hva som skjedde den dagen, sier Dahl.

– Har TV 2 beholdt sin redaksjonelle frihet når dere skriver under på en avtale som nekter dere å vise Justin Biebers eneste låt under konserten?

– Hvis ikke vi hadde skrevet under på den avtalen, så hadde Bieber aldri kommet til Norge. Det står heller ingenting i avtalen om at vi måtte vise denne dokumentaren. Vi hadde heller ikke vist programmet dersom vi ikke var fornøyde. Det er vår redaksjonelle rett, sier kommunikasjonssjefen i TV 2.

Fredagen etter skandalekonserten fikk 953.000 seere med seg talkshow-programmet Senkveld, der Thomas Numme og Harald Rønneberg intervjuet den canadiske artisten.

Les også: Islandsk turistnæring frykter at Bieber-fans skal ødelegge naturen

Jente (16) forteller om hva som skjedde under Bieberkonserten da artisten gikk av scenen.

HETSET: Anne (16) fikk skylden for at Justin Bieber gikk av scenen. Alt fordi hun la ut en snap der hun var i godt humør på Bieber-konsert – Jeg var ikke borti ham engang, sier hun selv.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen. Foto: Privat

GIKK: Her går verdensstjernen Justin Bieber av scenen. Etter den skuffende konserten la Justin Bieber ut en unnskyldning på Instagram.

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem
  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad