TV 2 får ikke vise Justin Biebers skandalekonsert

TV 2 får ikke tillatelse fra Universal Music Norge og artistens ansvarlige til å vise Justin Biebers eneste låt på norsk jord.

Justin Bieber går av scenen på Chateau Neuf

GIKK AV: Justin Bieber ble irritert på publikum under den eksklusive Oslo-konserten 29. oktober, og forlot scenen etter kun én låt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Justin Bieber skulle spille en eksklusiv showcase-konsert for norske fans i Oslo, men endte i stedet opp med å forlate scenen etter én låt på grunn av vann på scenen.

TV 2 skulle etter planen sende konserten på TV i disse dager, men sto altså igjen med bare én låt. Den får de ikke vise.

– Vi skulle gjerne vist låten som Bieber gjorde for fansen før han gikk av scenen. Dessverre har ikke Universal Music Norge og artistens ansvarlige gitt oss tillatelse til dette, Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2.

Nekt fra plateselskap og management

Selv om TV 2 ønsket å vise mest mulig, og alt de sitter på av låtmateriale, må kanalen vike for avtaler som var gjort med Biebers management og plateselskap.

– For å få ham til Norge måtte de ha muligheten til å justere på slike ting. Det har vært en del runder fram og tilbake de to siste ukene, sier Dahl til NRK.

Kommunikasjonssjefen understreker at TV 2 er fornøyd med dokumentaren, som skal sendes rett etter morgendagens Senkveld.

– Vi omtaler hendelsen, og har en rekke eksklusive bilder fra konserten på Chateau Neuf, så vi føler vi står godt inne for det redaksjonelt. Dokumentaren skaper ikke noe glansbilde av Justin Bieber, men beskriver hva som skjedde den dagen, sier Dahl.

– Har TV 2 beholdt sin redaksjonelle frihet når dere skriver under på en avtale som nekter dere å vise Justin Biebers eneste låt under konserten?

– Hvis ikke vi hadde skrevet under på den avtalen, så hadde Bieber aldri kommet til Norge. Det står heller ingenting i avtalen om at vi måtte vise denne dokumentaren. Vi hadde heller ikke vist programmet dersom vi ikke var fornøyde. Det er vår redaksjonelle rett, sier kommunikasjonssjefen i TV 2.

Fredagen etter skandalekonserten fikk 953.000 seere med seg talkshow-programmet Senkveld, der Thomas Numme og Harald Rønneberg intervjuet den canadiske artisten.

Les også: Islandsk turistnæring frykter at Bieber-fans skal ødelegge naturen

Jente (16) forteller om hva som skjedde under Bieberkonserten da artisten gikk av scenen.

HETSET: Anne (16) fikk skylden for at Justin Bieber gikk av scenen. Alt fordi hun la ut en snap der hun var i godt humør på Bieber-konsert – Jeg var ikke borti ham engang, sier hun selv.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen. Foto: Privat

GIKK: Her går verdensstjernen Justin Bieber av scenen. Etter den skuffende konserten la Justin Bieber ut en unnskyldning på Instagram.

Kulturstrøm

 • Ungdommens favorittbok

  Michael Stilson, og hans «Bare spille ball», ble tildelt Uprisen under Litteraturfestivalen på Lillehammer torsdag. Sju ungdomsskoleklasser har lest og diskutert de fem nominerte bøkene. Selv om det handler en del om fotball i boken, mener juryen at handlingen kunne vært satt til et annet miljø da prestasjonspress, kaotisk familieliv, vennskap, forelskelse og det å ha høye forventninger til seg selv er tematikk (NTB).

  Michael Stilson
 • Åpner Hamsuns dikterstue

  I august vil det for første gang på flere tiår være mulig å komme inn i dikterstua der forfatter Knut Hamsun satt og skrev de siste 25 årene av sitt liv. Den gamle husmannsstua ligger på Nørholm i Grimstad.

  Hamsuns dikterstue i Grimstad
  Foto: Miriam Grov / NRK