NRK Meny
Normal

Tur-godter

Uansett om du skal ut på tur eller bare er fysen, her har du oppskriften på enkel tursnask.

Hjemmelaget turgodteri
Foto: MMS-foto / NRK

Peanøtt- og sjokoladebars

1 glass grovt peanøttsmør
2 dl lys sirup
1 dl sukker
4 dl knust corn flakes
2 dl kokos
200 g lys kokesjokolade

Dette gjør du:

Rist kokosmassen gyllen i en tørr stekepanne. Smelt sammen peanøttsmør, sirup og sukker over svak varme. Trekk kasserollen til side og bland inn corn flakes og kokos. Kle en liten langpanne med plastfilm. Trykk massen jevnt utover bunnen i formen, ca. 1 cm tykt.

Smelt deretter sjokoladen i vannbad, bre den jevnt over bunnen og sett formen kaldt. Løft kaken ut av formen og skjær den i jevne biter. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.


Müslibars

2 1/2 dl havregryn
2 dl kokos
1 dl sesamfrø
1 1/2 dl hvetekim
1 1/2 dl solsikkefrø
1 1/2 dl gresskarfrø
2 1/2 dl rosiner
125 g smør
1 dl flytende honning
1 dl brunt sukker

Dette gjør du:

Rist alt det tørre unntatt rosiner i en stor tørr stekepanne. Blandingen skal bli lett gyllen. Hell alt over i en bolle og avkjøl. Bland inn rosiner. Smelt sammen smør, honning og brunt sukker i en kasserolle. Smelt over svak varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la blandingen småkoke i 5 minutter. Hell sukkerblandingen over det tørre og bland det hele godt sammen til en jevn masse.

Trykk masse ned i en lite langpanne kledd med bakepapir, avkjøl og skjær i stenger eller firkanter. Oppbevares kjølig i en tett boks.