Tur-godter

Uansett om du skal ut på tur eller bare er fysen, her har du oppskriften på enkel tursnask.

Hjemmelaget turgodteri
Foto: MMS-foto / NRK

Peanøtt- og sjokoladebars

1 glass grovt peanøttsmør
2 dl lys sirup
1 dl sukker
4 dl knust corn flakes
2 dl kokos
200 g lys kokesjokolade

Dette gjør du:

Rist kokosmassen gyllen i en tørr stekepanne. Smelt sammen peanøttsmør, sirup og sukker over svak varme. Trekk kasserollen til side og bland inn corn flakes og kokos. Kle en liten langpanne med plastfilm. Trykk massen jevnt utover bunnen i formen, ca. 1 cm tykt.

Smelt deretter sjokoladen i vannbad, bre den jevnt over bunnen og sett formen kaldt. Løft kaken ut av formen og skjær den i jevne biter. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.


Müslibars

2 1/2 dl havregryn
2 dl kokos
1 dl sesamfrø
1 1/2 dl hvetekim
1 1/2 dl solsikkefrø
1 1/2 dl gresskarfrø
2 1/2 dl rosiner
125 g smør
1 dl flytende honning
1 dl brunt sukker

Dette gjør du:

Rist alt det tørre unntatt rosiner i en stor tørr stekepanne. Blandingen skal bli lett gyllen. Hell alt over i en bolle og avkjøl. Bland inn rosiner. Smelt sammen smør, honning og brunt sukker i en kasserolle. Smelt over svak varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la blandingen småkoke i 5 minutter. Hell sukkerblandingen over det tørre og bland det hele godt sammen til en jevn masse.

Trykk masse ned i en lite langpanne kledd med bakepapir, avkjøl og skjær i stenger eller firkanter. Oppbevares kjølig i en tett boks.

Kulturstrøm

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Utsetter Schwittersutstilling

  Utstillinga med bilder av både Kurt Schwitters og sønnen Ernst Schwitters, som skulle åpne på Romsdalsmuseet torsdag 19.september er utsatt i ett år.
  Ifølge Schwitters-kjenner Karin Hellandsjø ble utstillingen stoppet av budsjettmessige årsaker. Nå jobbes det videre med å forberede en ny utstilling til neste år der Romsdalsmuseet henter inn bilder fra blant annet Sprengelmuseet i Hannover som er Kurt Schwitters hjemby i Tyskland.

 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).