Hopp til innhold

Tung Hell-kveld

Fredag 29. juni kommer både Hank Von Helvetes Turboneger og Dimmu Borgir til Hell.

Turboneger
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX / Scanpix

Dimmu Borgir
Foto: Promo

Les også: Ny plate fra Dimmu Borgir

Les også: Turbovikarer

Hell Music Festival, tidligere Hell Bluesfestival, har booket rockerne Turboneger og Blackmetalerne i Dimmu Borgir til å sette fyr på Hell utenfor Trondheim i juni.

- Det blir en tung aften, sier programsjef Knut Morten Johansen i Hell Music Festival, til Adresseavisa.

Flere band

I tillegg til de to bandene planlegger festivalen å fylle kvelden med flere band og har som mål å trekke minst fem til seks tusen publikummere denne kvelden.

- Det blir to fullverdige konserter med hvert av bandene. Jeg tror de appellerer til mange, også i den yngre generasjonen, og konserten viser noe av det mangfoldet vi skal ha under festivalen i 2007, sier Johansen til avisa.

Mer blues også

Festivalen som i fjor gjorde om på profilen sin fortsetter også med Hell Blues Night Extravaganza og en del annen blues på programmet.

Blackmetalbandet Dimmu Borgir kommer med et nytt konseptalbum med tittelen «In Sorte Diaboli» 27. april konseptalbumet, og Turboneger planlegger også nytt materiale og nytt album rett før konserten.

 

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)