NRK Meny
Normal

Trygve Hoffs 40 beste på CD

En av Norges fremste visekunstnere ville blitt 70 år i år. Dette markeres blant annet med hans aller første CD-utgivelse.

Trygve Hoff

Trygve Hoff ville blitt 70 år i år.

Foto: NRK

Tryge Hoff: Kokfesk og ballader

I forbindelse med at Trygve Hoff ville fylt 70 år i år, gis det ut en samle-CD med 40 av låtene til visesangeren, oppkalt etter hans egen debut-LP «Kokfesk og ballader».

Foto: K&U / K&U

Hoff (1938-1987) var aktiv som plateartist i mindre enn 10 år, men rakk å lage fem LP-er og fire visebøker. På mandag kommer hans 40 av hans sanger på CD for aller første gang.

«Kokfesk og Ballader»

Tittelen på samleplaten er «Kokfesk og Ballader» – for øvrig tittelen på hans egen debutplate fra 1979, og den utgis i samarbeid mellom Grappa Musikkforlag og arbeidsgruppa for Trygve Hoff-året i Saltdal.

– Trygve Hoff var en langt mer innflytelsesrik musiker enn de fleste er klar over. Utvilsomt en av de viktigste visekunstnere fra nord, for ikke å si en av Norges viktigste, skriver plateselskapet om utgivelsen.

Lite kjent

Flere av visene til Trygve Hoff er kjent i de fleste hjem. Men langt færre er klar over at Hoff er forfatter til viser som «Har en drøm» og «Ei hand å holde i», som Jørn Hoel gjorde til store hitlåter.

En annen norsk musiker som har fått nyte godt av nordlendingens tekster. er Sissel Kyrkjebø. På hennes debutplate «Sissel» fra 1986 bidro Hoff med tekst til fem av låtene.

Trygve Hoff jobbet som lærer ved Buskerud Folkehøgskole, og var i en periode dirigent for Berlevåg Mannssangforening. I 1988 fikk han Nordland fylkes kulturpris post mortem.