Trump kåret til årets person

Donald Trump ble kåret til «Person of the year» eller årets person i Time Magazine. Selv er han beæret over å komme på forsiden for tiende gang.

Donald Trump under sin tale.

Donald Trump ble valgt til årets person av magasinet Times.

Foto: Gerry Broome / Ap

Under valgkampen var det nok av karakteristikker av ham i media. Nå etter at han er valgt til president i USA, er han kåret av magasinet Time til årets person.

Hvert år velger Times redaktører en person eller en ide som har hatt stor innflytelse i nyhetsbildet det siste året.

Time twitret idag om utvelgelsen av Trump:

Laster Twitter-innhold

Forside for tiende gang

– Det er en stor ære og det betyr mye, er Donald Trumps kommentar til utnevnelsen.

Trump slo ut de andre ni finalistene, også Hillary Clinton. Men det var et tett løp.

Se begrunnelsen for å velge Trump her :

Donald Trump TIME Person of the Year: How We Picked

Han pryder forsiden til Times for tiende gang. Første gang var i 1989, de resterende gangene har vært i forbindelse med valgkampen og valget.

Kulturstrøm

 • Netflix på shopping i Cannes

  Strømmetjenesten har sikret seg rettighetene til flere av filmene under årets filmfestival i Cannes. Nå har de også kjøpt visningsrettigheter til to av prisvinnerne, nemlig «Atlantics», som vant Grand Prix-prisen og «I Lost My Body», som vant en av kritikerprisene. Dette skjer samtidig som at ingen filmer får delta i konkurransen i Cannes uten å ha kinovisninger i Frankrike.

 • Kusama-skulptur på plass i Norge

  Nordens største verk av den populære «prikkekunstneren» Yayoi Kusama kom søndag på plass på Kistefos-Museet på Jevnaker, melder NTB. Verket heter «Shine of Life», og er laget spesielt for Kistefos med inspirasjon av naturen, vannet og industrien rundt. «Shine of Life» er én av tre nye skulpturer som skal inn i skulpturparken med over 40 verk.

  Yayoi Kusamas "Shine of Life"
  Foto: Einar Aslaksen / Kistefos / NTB scanpix
 • Siktet for eldremishandling

  Manageren til Stan Lee, den avdøde skaperen av mange av Marvels superhelter, er arrestert, siktet for eldremishandling. Keya Morgan anklages for svindel, tyveri, økonomisk utnyttelse og for å ha holdt en eldre person avstengt fra omverdenen. Påtalemyndigheten mener at manageren sikret seg en råderett over Lees kapital som han ikke hadde myndighet til. Det skriver VG, som siterer ABC News, NBC og Los Angeles Times.

  Keya Morgan og Stan Lee
  Foto: Jordan Strauss / AP