NRK Meny
Normal

Truls Svendsen

Moromann og programleder Truls Svendsen var gjest i Stjerneklart mandag 23. mars.

Truls Svendsen
Foto: Monster / NRK

HØR: Stjerneklart med Truls Svendsen

Truls Svendsen ble født 27. september 1972 i Tromsø som sønn av Trond Svendsen og hans kone Eva som begge jobbet i flybransjen. Han vokste opp i Tromsø der han gikk på Grønnåsen Ungdomsskole og Kongsbakken Videregående skoles allmennlinje, samtidig som han jobbet for Braathens SAFE, i en periode fra han var 14 til han fylte 30 år.

I 1993 flyttet han til Oslo for å studere på Bedriftsøkonomisk Institutt – BI. Der møtte han Harald Rønneberg fra Halden, og sammen laget de skolerevy. De dannet et eventbyrå sammen, og da Harald Rønneberg fikk programlederjobben for Idol på TV 2 sammen med Thomas Numme, tok de inn Numme i byrået og kalte det Plan B Management, med Truls som manager. De har en rekke TV-kjendiser i sin stall, blant andre Solveig Kloppen, Kristian Ødegård, Janne Formoe, Gaute Grøtta Grav, Yngvar Numme foruten Harald Rønneberg og Thomas Numme.

Høsten 2005 ble Truls utegående reporter, intervjuer og moromann i Rønneberg og Nummes fredagsprogram ”Senkveld med Thomas og Harald”. Vinteren 2008 var han programleder for en serie på NRK1 i åtte episoder om kroppen, der han på en lett og humoristisk måte lærte oss om en kroppsdel om gangen. Høsten 2008 var han tilbake i Senkveld, blant annet med et mye omtalt stunt der han på premieren til James Bond-filmen ”Quantum of Solace” serverte dry martini til premieregjestene på den røde løperen, men mest til seg selv!

I vår har vi sett han på reise langs E6 fra Svinesund til Kirkenes i NRK-serien ”E6 – en reise i nordmenns hverdag”. Og han er fortsatt innom Senkveld-programmene på TV 2. Han bor alene etter 8 års samboerforhold på Rodeløkka i Oslo – i Tromsøgata, selvfølgelig.

Stjerneklart med Truls Svendsen, NRK P1, mandag 23. mars kl 22.05.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).