Normal

Truls Svendsen

Moromann og programleder Truls Svendsen var gjest i Stjerneklart mandag 23. mars.

Truls Svendsen
Foto: Monster / NRK

HØR: Stjerneklart med Truls Svendsen

Truls Svendsen ble født 27. september 1972 i Tromsø som sønn av Trond Svendsen og hans kone Eva som begge jobbet i flybransjen. Han vokste opp i Tromsø der han gikk på Grønnåsen Ungdomsskole og Kongsbakken Videregående skoles allmennlinje, samtidig som han jobbet for Braathens SAFE, i en periode fra han var 14 til han fylte 30 år.

I 1993 flyttet han til Oslo for å studere på Bedriftsøkonomisk Institutt – BI. Der møtte han Harald Rønneberg fra Halden, og sammen laget de skolerevy. De dannet et eventbyrå sammen, og da Harald Rønneberg fikk programlederjobben for Idol på TV 2 sammen med Thomas Numme, tok de inn Numme i byrået og kalte det Plan B Management, med Truls som manager. De har en rekke TV-kjendiser i sin stall, blant andre Solveig Kloppen, Kristian Ødegård, Janne Formoe, Gaute Grøtta Grav, Yngvar Numme foruten Harald Rønneberg og Thomas Numme.

Høsten 2005 ble Truls utegående reporter, intervjuer og moromann i Rønneberg og Nummes fredagsprogram ”Senkveld med Thomas og Harald”. Vinteren 2008 var han programleder for en serie på NRK1 i åtte episoder om kroppen, der han på en lett og humoristisk måte lærte oss om en kroppsdel om gangen. Høsten 2008 var han tilbake i Senkveld, blant annet med et mye omtalt stunt der han på premieren til James Bond-filmen ”Quantum of Solace” serverte dry martini til premieregjestene på den røde løperen, men mest til seg selv!

I vår har vi sett han på reise langs E6 fra Svinesund til Kirkenes i NRK-serien ”E6 – en reise i nordmenns hverdag”. Og han er fortsatt innom Senkveld-programmene på TV 2. Han bor alene etter 8 års samboerforhold på Rodeløkka i Oslo – i Tromsøgata, selvfølgelig.

Stjerneklart med Truls Svendsen, NRK P1, mandag 23. mars kl 22.05.

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen